Buitenspelen tijdens Corona crisis

Buitenspelen tijdens Corona crisis

Heb je je achtertuin nu wel gezien en vervelen de kinderen zich? Ik geef je fijne tips voor buitenspelen tijdens Corona crisis. Leuke activiteiten voor in de voor- en achtertuin.

Buitenspelen tijdens Corona crisis

Wij hebben een speeltuintje voor ons huis met twee glijbanen en een schommel, daar hebben we enorm geluk mee. We hebben ook een aardig grote achtertuin waar we een wagenpark van hebben gemaakt en er staat een trampoline. Heel erg fijn! Maar na drie weken thuis zitten hebben onze kinderen dat wel gezien. Dus ging ik op zoek naar andere manieren om ze buiten te kunnen vermaken, want de frisse lucht en actief bezig zijn is natuurlijk wel heel goed voor kinderen.

Beweging

Kinderen hebben veel energie en willen die graag kwijt bij het buitenspelen. Klauteren, klimmen en ravotten is ook heel goed voor hun motorische ontwikkeling, lees er hier meer over.

Parcours voor buitenspelen tijdens Corona crisis

Een speeltuintje is natuurlijk heel fijn om te bezoeken, hier staan vaak wat toestellen om te klimmen en te klauteren. Maar dat heeft niet iedereen in de buurt. Maak dan thuis een parcours! Zet stoelen, banken en kussen in de tuin en laat je kind hierop klimmen en weer vanaf stappen.

Kruiptunnel

Bekijk het hier

De kruiptunnel is echt ideaal om buiten neer te leggen tijdens het parcours.

Leer nieuwe trucjes

Oefen nieuwe trucjes tijdens deze tijd. Misschien wil je graag leren jongleren? Of leer je nu fietsen zonder zijwielen?
Gebruik je tuin ook om trucjes te oefenen op een goede mat, zo kun je leren turnen! Maak er een challenge van. Zoek een vriendje of vriendinnetje waarmee je de challenge doet. Wie kan zoveel mogelijk nieuwe trucjes leren in een bepaalde tijd?

Buitenspelen tijdens Corona crisisDeze gymnastiekmat is hier ideaal voor! Je kunt het overal neerleggen en zoals je ziet door de vouwen ook tegen de muur. Wel zo zacht voor je hoofd.

Bekijk het hier

Stoepkrijtchallenge

Ken je de stoepkrijtchallenge al? Natuurlijk kun je van alles met stoepkrijt, maar deze challenge is wel extra leuk. Maak met schilderstape een vorm op de grond en maak er een mozaïek van. Het is even wat plakwerk, maar het resultaat is echt heel leuk!

Gebruik bijvoorbeeld deze krijtjes.

Kamperen in eigen tuin

Het wordt mooi weer aankomende week. Ga kamperen in eigen tuin! Zeker leuk nu het sanitair van campings sluiten en je niet op vakantie kunt. Zet een tent op in de tuin, of speel overdag net alsof je kampeert met een speeltentje. Zorg voor wat te eten, of maak het samen in de tuin, net zoals op de camping. Was af met de hand en doe alles wat je ook op de camping zou doen.

Speeltent

Bekijk het hier

Maak (nep)ijsjes

Kinderen vinden het heel leuk om ijsjes te maken en net alsof te doen of ze de ijsjes verkopen. Zorg voor een kraampje door achter een bank te gaan zitten. Pak er nepgeld bij en laat de kinderen ijsjes maken die ze verkopen in hun kraampje.

Er zijn leuke ijsvormpjes op de markt waarmee je met zand nepijsjes kunt maken.

Ijsjesset zand

 

Bekijk het hier

Wat zijn jouw tips om buiten te spelen?

Er staan affiliate links in dit blog.

 

Tips en activiteiten voor het buitenspelen tijdens corona