Bureau Speurneus en de boekenmaffia WIN samen met De verschrikkelijke badmeester

Bureau Speurneus en de boekenmaffia WIN samen met De verschrikkelijke badmeester

Wat een verschrikkelijke winactie heb ik vandaag. Verschrikkelijk leuk! Ik mag namelijk Bureau Speurneus en de boekenmaffia én De verschrikkelijke badmeester van mijn man, Jozua Douglas, weggeven. Bureau Speurneus en de boekenmaffia is het langverwachte vervolg op De verschrikkelijke badmeester. Die allebei ook nog eens goed passen bij Kinderboekenweek 2021. Ik mag drie setjes van de twee boeken weggeven!

Bureau Speurneus en de boekenmaffia

De verschrikkelijke badmeester is ontzettend vaak verkocht. Iedereen die wel eens van Jozua Douglas heeft gehoord, kent het boek over Lev die de verschrikkelijke badmeester ontmaskert. In dat boek moet Lev zwemkampioen worden van zijn vader die zelf niks presteert. Bureau Speurneus en de boekenmaffia is het vervolg erop. En nu moet Lev een superspeurder worden van zijn vader, een detective, en hier natuurlijk in uitblinken. Daarom passen allebei de boeken zo goed bij de Kinderboekenweek, want Lev mag van zijn vader helemaal niet worden wat hij wil. Hij móet worden wat zijn vader wil! De fantastische illustraties in Bureau Speurneus en de boekenmaffia zijn gemaakt door Geert Gratama.

‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.?’ vroeg Lev.
‘Mooie naam, hè?’ zei meneer De Bruin. ‘Het betekent: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk. We zijn echt een perfect team, jongen.’
‘Maar pap, ik zei toch dat ik geen detective wil worden.’

Er is een misdaad gepleegd in de bibliotheek. De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren. Meneer De Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is. Hij wil dat samen met zijn zoon bewijzen, maar Lev heeft daar helemaal geen zin in. Als meneer De Bruin plotseling zélf verdachte wordt móét Lev wel in actie komen, of hij nou wil of niet. Gelukkig staan zijn vrienden Yara en Hugo altijd klaar om hem te helpen.

Bekijk het boek hier

Bureau Speurneus

Wat vind ik?

Heel eerlijk? Ik heb het nog niet gelezen! Bij de eerste boeken las ik vaak mee om tips te geven voor het verhaal. Maar dat is zeker niet meer nodig! Ik weet een beetje waar het verhaal over gaat naar aanleiding van de verhalen van Jozua, maar ik ben razend benieuwd naar het boek! Wel heb ik voor het blog het eerste hoofdstuk gelezen en ik kan vertellen, ik lag al meteen dubbel om de grappige namen. Ik herkende Lev en zijn vader ook meteen weer uit het vorige boek. Zoals Lev zelf zegt: “nee hè, gaan we weer…” Ik wil meteen alles lezen, dus wacht met smart op het boek om het in handen te hebben.

De verschrikkelijke badmeester

De verschrikkelijke badmeester

Het debuut van Jozua waarmee hij de Hotze de Roosprijs won. De illustraties zijn van Elly Hees.

Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes.
Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. Dan ontdekt Lev dat Brulboei een kind heeft ontvoerd. Met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie. Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren?

Bekijk het boek hier

Bureau Speurneus en de boekenmaffia WIN samen met De verschrikkelijke badmeester

Win

Je maakt dus kans op een pakket met allebei de boeken! Ik mag maar liefst drie setjes van twee boeken weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. En lees als één van de eerste het nieuwe boek, het komt volgende week pas uit! Dinsdag 7 september mail ik de drie winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.