Cadeau collega afscheid

Cadeau collega afscheid

Een erg gewaardeerde collega neemt afscheid bij je op school en je bent op zoek naar een cadeau. Ik zet verschillende cadeaus collega afscheid voor je op een rij die erg leuk zijn om te maken en om te geven.

Ik heb in mijn carrière als leerkracht al aardig wat cadeautjes mogen ontvangen. Een fijne blijk van waardering voor al het werk dat je hebt gedaan. Ook vind ik het altijd leuk om mijn naaste collega’s een cadeautje te geven aan het einde van het schooljaar. En de cadeautjes die ik onthoud, zijn die met mijn naam, speciaal voor mij gemaakt of de mooie woorden die erbij komen.

Cadeau collega afscheid

Maar dan gaat een gewaardeerde collega weg van de school waar je werkt. Een mooi moment om iets met de kinderen te maken en zelf wellicht nog iets te geven.

Zelf maken

Ik vind het altijd leuk om zelf gemaakte cadeaus te geven, maar wel dat mijn collega’s er iets aan hebben. Zo kreeg ik zelf eens een kussen met de namen van de klas erop. Ik heb altijd textielfstiften in mijn kast staan, want daar kun je zoveel mee! Bekijk hier verschillende stiften.

 1. Koop een theedoek en laat de kinderen er hun naam op schrijven.
 2. Zorg voor verschillende zachte doeken waar de kinderen tekeningen op maken en hun naam schrijven.
 3. Een keukenschort is ook altijd een leuk idee om te geven met zelf gemaakte tekeningetjes erop. Dit kan natuurlijk ook goed als collega’s.

Mok leerling

Ik kreeg een keer deze mok. Zelf gemaakt door een leerling met mijn naam erop. Ik drink er bijna elke dag koffie uit, zo leuk!
Ik werd ook heel enthousiast van die tas (uitgelichte afbeelding) met mijn naam erop. Bekijk hier verschillende porseleinstiften.

Fotoboek maken

Met de  smart assistent van albelli kun je zelf heel makkelijk een fotoboek maken. Verzamel alle foto’s van de tijd van je collega op school en maak er binnen een paar minuten een fotoboek van, supermakkelijk én heel leuk. Tip: maak foto’s van zinnen die collega’s en leerlingen opschrijven over de collega en voeg die toe aan het fotoboek.

Kleine cadeautjes

Je hoeft echt niet groot uit te pakken, ik koop vaak wat kleine cadeautjes, zoals notitieboekjes, bijvoorbeeld deze, waar ik wat lieve woorden bij schrijf en dit wordt ook echt gewaardeerd. Uiteindelijk gaat het om het gebaar en vind ik een oprechte tekst, uit mijn hart net zo waardevol.

cadeau collega

Bedankje leerkracht knutsel om afscheid te nemen van de juf of de meester. Een ster van een juf of een ster van een meester. Zelf geknutseld en met sterretjes.

Onze oudste dochter heeft de afgelopen maanden les gehad van een invalster. Een lieve, leuke juf die nu afscheid gaat nemen van de groep. Jammer voor ons!
Om haar te bedanken voor haar inzet voor onze dochter, maakte dochter-lief en ik samen de volgende knutsel. Een simpel en leuk bedankje. Wie weet ook leuk om met jouw zoon/dochter te maken voor de ster van een leerkracht!

BEDANKJE LEERKRACHT KNUTSEL

Het afscheid kwam dichterbij en mijn hersens waren aan het kraken, wat konden dochterlief en ik samen maken om onze blijk van waardering te geven aan de  juf? Buiten de standaard chocolade repen (ja he, we willen ook weer niet dat de juf 5 kilo aankomt, omdat ze genoodzaakt is alle chocolade op te eten), de badschuimen (alsof ze het hele jaar niet lekker geroken heeft) of theeglazen met theezakjes (zei de juf die als een van de weinige dus echt geen thee lust ;)). Nee ik wilde graag de juf bedanken met net een beetje iets anders dan standaard. Dus bedacht ik een ander bedankje leerkrachten knutsel!

Het idee kwam spontaan op toen ik een pak sterretjes in de kast zag liggen. De juf deed het zo goed, het was echt een ster van een juf. (We hadden er ook van kunnen maken, bedankt dat je mij liet schitteren, maar die vond ik zelf een beetje afgezaagder. Kom je vaker tegen). Dus hieronder hoe je een ster kunt maken voor een STER van een leerkracht.

BENODIGDHEDEN BEDANKJE LEERKRACHT KNUTSEL

Om dit bedankje te knutselen heb je niet heel veel materialen nodig, en nog fijner geen aparte materialen. Ik vermoed dat je met kinderen in huis deze dingen eigenlijk standaard wel in huis hebt. Misschien moet je nog even een pakje sterretjes ergens  halen. Maar het zou eventueel ook prima werken zonder sterretjes.
Leg in ieder geval de volgende dingen klaar:
– Vouwblaadjes (minstens 8, maar als je, je kind keuze wilt geven meerdere in verschillende kleuren)
– Lijm
– Stiften/kleurpotloden/wasco
– Stiften

Bedankje leerkracht knutsel

STAP 1: HET VOUWEN

Wat ik nog helemaal vergeet te vertellen is dat je bij het maken van deze bedankje leerkracht knutsel stiekem heel erg bezig bent met de ontwikkeling van je kind. Voor stap 1 is het namelijk nodig om samen verschillende vliegers te vouwen. Met vouwen stimuleer je de fijne motoriek.

Vouw eerst 8 vliegers (laat je zoon/dochter lekker zelf de kleurtjes kiezen). Zo vouw je een vlieger.

 1. Leg een vouwblaadje recht voor je.
  2. Vouw deze diagonaal dubbel. Maak een scherpe, nette vouw.
  3. Vouw het blaadje weer open.
  4. Pak het linkerpuntje vast en bouw deze naar de zojuist ontstane lijn.  Doe hetzelfde met het rechterpuntje.
  5. De vlieger is klaar. Plak wat je gevouwen hebt vast.

Blijkt je kind vouwen nu heel leuk te vinden en wil je het vaker doen? Er zijn verschillende leuke vouwboeken te koop waarin leuke voorbeeldjes zijn. Bijvoorbeeld: Het grote vouwboek.

STAP 2: IN ELKAAR ZETTEN

Met 8 vliegers heb je natuurlijk je bedankje voor de leerkracht nog niet af. Nu komt er even een klein klusje het in elkaar zetten. Pak een vlieger en leg deze met de dikke kant omlaag.
Smeer een beetje lijm op de helft van de vlieger en leg daar een andere vlieger boven op. Plak op deze vlieger ook op de helft een beetje lijm en plak daar weer een vlieger op. Ga zo door, totdat je helemaal rond bent.
Je ster is klaar!

STAP 3: VERSIEREN

Nu kom het leukste stukje voor de kinderen (tenminste dat vindt mijn dochter) het versieren. Laat ze naar eigen inbreng maar lekker de ster zo versieren als ze zelf leuk vinden. Onze dochter is dol op stickers en knippen en besloot dus wat dingetjes uit te knippen en op te plakken en daar wat stickers bij te doen.
Helemaal prima! En om het af te maken betreffende haar stukje, natuurlijk ook zelf de naam erop schrijven.

STAP 4: DE TEKST

Je kunt ervoor kiezen niks op de ster te zetten en hem zo aan de juf te geven als bedankje. Maar zelf vind ik het wel leuk om er een tekst om te zetten.  In ons geval werd dat: Voor een ster van een juf!
Je kunt eventueel ook kiezen voor een iets meer voorkomende zin: Bedankt dat je mij liet schitteren!
Of misschien weet je zelf nog wel een leuke tekst.

STAP 5: AFWERKING BEDANKJE LEERKRACHT KNUTSEL

Je kunt je bedankje nu eventueel nog afwerken met echte sterretjes. Om het net wat meer schittering te geven ;).

 

Bedankje leerkracht knutsel

AFSCHEIDSCADEAU VOOR DE LEERKRACHT/STAGIAIRE

Leerkrachten houden van zelfmaak-cadeaus. Als je wat groter uit wil pakken, kun je met de hele klas een cadeau geven.
De grootste tip die ik heb is; koop textielstiften! Daar kan je van alles mee.
Houdt je juf of meester van koken? Koop een kookschort en zet daar alle namen op.
Maakt hij of zij de klas graag schoon? Laat de kinderen een stofdoek versieren.

Je kunt ook leuke spullen voor de zomer versieren. Bijvoorbeeld een strandlaken, of een picknickkleed.

Picknickkleed

Met stiften kun je ook alle kanten op. Voor de zomer is het bijvoorbeeld leuk om slippers te versieren met stift. Laat de kinderen tekeningetjes erop maken en hun naam schrijven.

slippers

CADEAU BIJ ZWANGERSCHAPSVERLOF

Laat de kinderen allerlei babyspullen versieren met de textielstiften. Spuugdoekjes, rompertjes en hydrofiele luiers zijn goedkoop en makkelijk te versieren met de textielstiften. De zwangere kan deze cadeautjes makkelijk gebruiken bij zijn of haar baby.

spuugdoekje

 

Een fotoboekje is ook een leuk idee. De kinderen maken een tekening die je in het fotoboekje stopt. Er is dan ruimte naast om foto’s van de baby erin te doen.

fotoboekje

Zo’n fotoboekje kan natuurlijk ook goed voor een leerkracht, koop dan een neutraal fotoboekje.

Bekijk ook het bedankje leerkracht

Er staat een betaalde link en affiliate links in dit blog.