afscheid leerkracht basisschool

Cadeau juf of meester

Cadeau juf of meester, zoals een vakantie overlevingspakket, een keukenschort en een bedankt-dat-je-me-liet-groeien. Allerlei tips om afscheid te nemen van de juf of meester of om de leerkracht een cadeau te geven voor hun verjaardag. 

Natuurlijk hoeven de cadeautjes voor de juf niet, maar ik vind het wel leuk om iets namens onze zoon te geven aan zijn juffen en de gastouder voor de vakantie. Ze hebben toch een jaar lang hard gewerkt met onze zoon en dochter, dus ze verdienen het! Ik koos zelf voor een niet zo duur cadeau, maar ik kreeg ook hele leuke cadeaus. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar het is wel fijn om zo gewaardeerd te worden. Je kunt ook een kant-en-klaar cadeautje kopen. Bijvoorbeeld op Bedanktjuf, een website voor het bedanken van de juf of meester.

Cadeautje juf of meester

Als leerkracht vind ik een zelfgemaakt cadeau altijd leuk, maar ook leuk als je er ook iets mee kan doen.

Bedankt dat je me liet groeien

1. Bedankt dat je me liet groeien

Een pot beschilderd of getekend met stift met de tekst: BEDANKT DAT JE ME LIET GROEIEN. Doe er wat zaadjes voor bloemen in en lak de pot zodat het ook buiten kan staan.

Oorkonde

Oorkonde liefste juf

Ik ontwierp een oorkonde voor de juf en voor de meester die je bij je cadeautje kunt doen.

Bekijk ook: 10 LEUKE DOWNLOADS AFSCHEID CADEAU JUF OF MEESTER

Vriendenboekje juf of meester

Print de pagina van het vriendenboekje uit voor elk kind van de klas en laat het invullen over hun juf of meester. Of maak het  vriendenboekje voor de klas

Cadeautjes afscheid leerkracht basisschool

Vakantie overlevingspakket

Vakantie overlevingspakket

Van mijn duo kreeg ik een vakantie overlevingspakket, zo lief! En ik vond het zo’n origineel idee. Ze had bij elk item een idee en een lief briefje geschreven. Zo zaten er kletskoppen in, omdat we zo gezellig samen konden kletsen, augurken natuurlijk omdat we allebei zwanger zijn en Fanta vanwege de FANTAstische samenwerking. Ik ga haar ook echt missen als duo!

Bekijk ook: AFSCHEIDSCADEAUTJES VOOR DE LEERKRACHT EN JE COLLEGA

Strandpakket

Strandpakket

Een echt luxe cadeau waar ik wel even ondersteboven van was! Ik kreeg een heel mooi strandlaken dat ik zeker deze vakantie ga gebruiken! Er zaten lekker koekjes bij en speciale tijdschriften voor de zwangerschap. Er zat een lief kaartje bij met een persoonlijke tekst en mijn naam geschreven door de leerling. Ik vond het zo’n mooi cadeau!

Strijkkralen

Strijkkralen juf

Vooral bij de wat oudere kinderen vallen strijkkralen erg in de smaak om een cadeau mee te maken. Maak er bijvoorbeeld een sleutelhanger van door een rechthoek te maken met de strijkkralen. Maak eerst de letters en vul de rechthoek dan verder op met een andere kleur. Houd een gaatje vrij in de hoek, hier kun je dan een sleutelhanger doorheen doen.

Bekijk ook: CADEAU VOOR JUF OF MEESTER VAN STRIJKKRALEN

Keukenschort

Keukenschort

Ik heb altijd verschillende kleuren textielstiften in huis. Die komen zo vaak van pas! Je maakt er snel een origineel cadeau van. Voor de juffen van de peuterspeelzaal maakte ik een keukenschort met onze peuter. Ik kocht het schort bij de Action, ook de cakevormpjes komen daar vandaan.

Onze peuter mocht zelf de tekst voor zijn juffen bedenken. Ik had er voor allebei de juffen en de gastouder een. De teksten zette ik er met textielstift op. Vervolgens mocht hij er zelf op tekenen met de textielstiften. Hij wilde ook per se een huis erop, die moest ik tekenen dus. Vind ik alleen maar leuk die creatieve vrijheid :). En zeker wat betreft de gastouder past het natuurlijk goed.

Ander cadeau juf of meester

Tas

Een van de leukste cadeautjes die ik ooit kreeg was een vakantietas gevuld met van elke leerling een leuk klein cadeautje. De een had iets gekocht, de ander heerlijk zitten knutselen. Hartstikke leuk om uit te pakken!

Kookboek

Een collega die gek is van koken kreeg wel een heel leuk persoonlijk cadeau van haar kinderen. Een zelfgeschreven en geïllustreerd kookboek. Alle kinderen hadden hun favoriete recept met behulp van papa en mama opgeschreven en voorzien van smakelijke plaatjes.
Leuke eraan is dat het echt een heel gevarieerd kookboek geworden was, van een super-deluxe-boterham tot een smakelijk toetje!

Short

Leuk voor leerkrachten die veel in de keuken staan of die lekker vaak met de kinderen in de klas creatief bezig zijn (en de verf spetters overal beu zijN).  Een gepimpd schort.
Met textiel stiften of textiel krijtjes (naderhand even overheen strijken) kun je de kinderen hele leuke versieringen laten aanbrengen.

Een boekenbon

Een boekenbon komt altijd van pas. Zo hebben de leerkrachten ook nog eens de keus of ze de bon in willen zetten voor een boek voor de klas (wat dus stiekem ook de kinderen weer ten goede komt ;)) of voor privé een lekker leesboek willen halen voor na een (zware) werkdag.
En ook met kleine boekenbonnen van een paar euro zijn de leerkrachten al blij, want echt voor een paar euro kun je soms de leukste boeken kopen!

Bekijk ook de Pinterestpagina met allerlei afscheidscadeautjes.

Dit is een #jufmaikeadd

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren