Cadeau voor kerst: Het Grote Slijmboek

Cadeau voor de kerst: het Grote Slijmboek

(Door Astrid) Vorig jaar waren mijn dochters er al druk mee, proberen slijm te maken, YouTube filmpjes opzoeken. Diverse blogs bekijken en lezen om maar hét recept voor slijm te vinden. Hoeveel bussen scheerschuim en lenzenvloeistof flessen er hier al doorheen gegaan zijn… Net als de tubes en flesjes met lijm. Allerlei soorten lijm zijn hier al gebruikt. Glitters, kleurstof, wasmiddel, afwasmiddel maar niks leek het perfecte recept te zijn. Het Grote Slijmboek zou de oplossing moeten zijn.

Het Grote Slijmboek

De ene keer zat mijn keuken vol glitters en schuim, van de zomer was dat in de tuin, maar ook de bureau’s van mijn dochters hebben het te verduren gehad. Niet schoon te krijgen pollepels en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Nu kan ik best tegen wat troep en lekker kliederen. Ik vind het zelfs belangrijk dat ze lekker kunnen experimenteren met allerlei materialen en bezig zijn met hun handen in plaats van al die ‘leuke’ apps op telefoon of tablet. Mijn portemonnee begon de uitstapjes naar de Action toch minder leuk te vinden met al die bussen scheerschuim, lenzenvloeistof en lijm.

En toen kreeg ik “Het Grote Slijmboek” thuis gestuurd. Er is een boek gemaakt met allerlei recepten voor diverse soorten slijm. Inclusief de recepten, waarbij ook staat wát voor soorten lijm, vloeistof, wasmiddel etc… je gebruiken moet.

Cadeau voor de kerst: Het Grote Slijmboek

Basisrecepten

Kennelijk zijn er diverse basisrecepten voor slijm. Een recept mét lenzenvloeistof en scheerschuim als ook een recept juist met afwasmiddel of bloem. De dames hebben hier thuis het een en ander uitgeprobeerd. Het een lukte beter dan het andere. Ze ontdekten dat er meerdere manieren waren om slijm te maken en gingen recepten samenvoegen en aanpassen. En wat is er nou nog meer zo leuk aan het boek? Achterin is meer dan genoeg ruimte om je eigen recepten toe te voegen! We hebben wel ontdekt dat BAKINGSODA een must is voor veel recepten.

Lees ook: ZELF MONSTERKLEI MAKEN

Filmpje

Mijn dochters hebben zelfs een filmpje gemaakt om te laten zien hoe het werkt. Een superleuk cadeau voor onder de kerstboom en om lekker te kliederen in de kerstvakantie!