Chaotische Goden - de ontsnapping van Thanatos

Chaotische Goden – De ontsnapping van Thanatos

Door Willemijn. Chaotische Goden – De ontsnapping van Thanatos is het eerste deel in een nieuwe serie. Uitgeverij Billy Bones geeft de boeken uit. Ik mocht het eerste deel lezen.

Chaotisch Goden – De ontsnapping van Thanatos

Op de achterkant van het boek is het volgende te lezen:

Wanneer Elliot een vallende ster ziet en een wens doet, verwacht hij niet dat er een meisje door het dak van zijn schuur stort.

Het meisje heet Virgo en is een sterrenbeeld van de dierenriemraad en opziener van de kantoorbenodigdhedenkast. Zij heeft de taak op zich genomen een levensverjongend drankje te geven aan Thanatos, demon van de dood, die gevangen zit onder Stonehenge in Engeland.

Wanneer zij samen per ongeluk Thanatos bevrijden, hebben ze alle hulp nodig die ze kunnen gebruiken. En wie is er beter bestand tegen een demon dan de koning der goden en zijn nobele ros Pegasus? 

De ontsnapping van Thanatos is het eerste deel uit de hilarische Chaotische Goden-serie. 

Leerzaam

De ontsnapping van Thanatos is een leerzaam avontuur. Niet alleen voor Elliot, maar ook voor de lezers. Je leert hoe het Griekse godenrijk in elkaar zit, wat de regels zijn voor onsterfelijken en je leert de goden zelf ook kennen. Zeus, Aphrodite, Athena, Hephaestos en Hermes komen Elliot helpen wanneer hij samen met Virgo in de problemen zit. Ze helpen hem met het probleem “Thanatos” en ze helpen Elliot ook met het probleem van de boerderij en zijn zieke moeder. Je leest hoe Elliot er mee worstelt om zijn moeder te helpen en om het probleem niet te laten zien aan de buitenwereld.

Begin van een hilarische serie

De ontsnapping van Thanatos is het eerste deel in de serie die Chaotische Goden heet. Ik zag dat er al 4 delen in het Engels verschenen zijn en we dus nog meer delen kunnen verwachten in het Nederlands! Het boek eindigt ook met een enorme cliffhanger, een sprongetje naar het volgende verhaal.

Het verhaal heeft ups en downs, sommige problemen worden makkelijk opgelost en andere problemen minder snel. Samenwerken lost vaak problemen op, of juist één persoon die een bepaalde vaardigheid bezit, is de oplossing van het probleem. Zo heeft Koningin Elizabeth ook een hilarisch rolletje in dit boek.

Leuk detail: aan de onderkant van elke rechterbladzijde zie je een mini pegasus, elke bladzijde staat hij een stukje verder, alsof hij door het verhaal loopt.

Lees ook:  Verhalen vertellen in de klas, hoe doe je dat?

Zelf lezen

Het boek is heel erg leuk om te lezen voor kinderen vanaf 10 jaar. Als je van humor en avontuur houdt, is dit boek echt een aanrader. Het is best een dikke pil voor een kinderboek, namelijk 364 pagina’s. Ik zou het zelf niet helemaal voorlezen in de klas, maar het is wel leuk om stukjes uit te kiezen om voor te lezen. En het leukste zou dan zijn dat de kinderen zelf het boek verder gaan lezen. Het taalgebruik is niet moeilijk, ik ben eigenlijk geen moeilijk woorden tegen gekomen die niet in de context uitgelegd zijn. Ik ben heel benieuwd naar de volgende delen in de serie!

Koop het boek in de boekhandel of hier. 

Chaotische goden, de ontsnapping van Thanatos