Cinekid, film-, tv- en nieuwe mediafestival voor de jeugd

In de aanloop naar de herfstvakantie zet ik elke dag een leuk uitje online. Van 15 tot en met 21 oktober vindt het jaarlijkse film-, tv- en nieuwe mediafestival voor de jeugd, Cinekid, plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. 

Cinekid

Daarnaast zijn er in ruim vijfendertig verschillende Nederlandse steden filmtheaters die hun eigen Cinekid op Locatie organiseren. Hier zijn, net als op het festival, heel veel films te zien.

VPRO

Ik weet nog van mijn eigen jeugd dat de VPRO altijd actief deelnam aan Cinekid. Zo ook dit jaar.

Uilenbal

Uilenbal gaat over de achtjarige Meral. Ze is net verhuisd en wil graag nieuwe vrienden maken op school, wat moeilijker blijkt dan gedacht. Op haar nieuwe kamer ontdekt Meral de muis Piepiep en neemt hem mee op schoolkamp. Dit levert nieuwe, onverwachte vriendschappen op en als Piepiep kwijtraakt leert Meral hoe belangrijk vriendschap is.Uilenbal is geproduceerd door Lemming Film in samenwerking met de VPRO.

Uilenbal is de openingsfilm van Cinekid op woensdag 12 oktober (alleen genodigden) en is ook te zien op zaterdag 15 oktober om 14.45 uur in Ketelhuis 1, dinsdag 18 oktober om 10.30 uur in Ketelhuis 2 en op woensdag 19 oktober om 14.30 uur in Ketelhuis 3. 
Meer weten over de openingsfilm van Cinekid 2016?cinekid.nl/nieuws/uilenbal-opent-cinekid-2016

Eng

eng-stills-het-bos-_2

Het is griezelen geblazen met ENG, de serie spannende tv-films. Cinekid vertoont drie afleveringen, waarvan er twee nog niet op tv zijn geweest. Let op: voor 12 jaar en ouder(s)! 
Het Bos, De Operatie 
en Younes Bokst zijn op vrijdag 21 oktober te zien van 14.30-16.00 uur in Ketelhuis 1. ENG is nog tot en met 6 november elke zondag om 17.55 uur te zien bij de VPRO op NPO Zapp. 

Kijk voor het hele programma op de site van Cinekid.