Costa Banana 1 t/m 5 WIN

Costa Banana 1 t/m 5 WIN

Het laatste deel van Costa Banana is uit: 6 Het piranha complot. Speciaal om dit te vieren maak je nu kans op Costa Banana 1 t/m 5 van Jozua Douglas (mijn man). Ik vertel je bij elk deel een belangrijke gebeurtenis in ons leven tijdens het schrijven.

Costa Banana

Costa Banana is de populaire serie rond het eiland Costa Banana waar president Fernando de baas is. Het is een dictator, maar wel een grappige, hij bedenkt de raarste wetten. Zoals iedereen moet zijn lievelingseten eten, er is een speciale Fernando dag en zijn hoofd staat op werkelijk alle producten van de supermarkt. In elk deel raken de kinderen van Fernando, Fico en Rosa, in allerlei avonturen terecht. Rosa mag geen president worden van haar vader, want ze is een meisje, maar zij is telkens wel degene die haar familie uit hachelijke situaties weet te redden.

Bekijk alle boeken hier

Costa Banana 1 De gruwelijke generaal

Costa Banana 1 De gruwelijke generaal gaat over de nare generaal van het land: generaal Sjasliek. Rosa ontdekt dat hij gemene plannen smeed en komt in actie.

Dit boek verscheen in 2015 en is het eerste boek dat Jozua volledig als kinderboekenschrijver schreef. In 2014 besloot hij te stoppen als tekstschrijver en helemaal voor de kinderboeken te gaan. Onze zoon was net geboren, dus het was al best een spannende tijd. Gelukkig is gebleken dat dit een hele goede keuze was en de serie is heel populair geworden.

2 De ongelooflijke Ravioli

Dit boek kwam alweer het jaar erop uit en is, eerlijk gezegd, mijn minst favoriete deel. Ik houd gewoon niet van hypnotiseurs en zeker niet als ze de boel bedriegen. Jozua ging ook steeds vaker trucjes doen thuis, natuurlijk uit De vreselijke tweeling, maar ook uit dit boek moest ik het bezuren. Gelukkig is hij hier niet verder mee gegaan, want ik heb liever een schrijver in huis dan een hypnotiseur. ;)

Hij schreef het boek in 2015, we woonden toen nog in Den Dolder en ik werkte drie dagen in de week op een school in Zuilen. Daaromheen probeerde ik veel te schrijven en onze zoon werd een jaar, toch wel een bijzondere leeftijd. Ik werd 30 en vierde dat uitgebreid met mijn vader die 60 werd en we mochten naar het kinderboekenbal.

Costa Banana

3 Operatie Pisang

Dit vind ik nog steeds het meest spannende deel van de serie. Rosa en Fico krijgen thuis privéles van meester Gabriel. Vooral Rosa is gek op hem. Als de meester plotseling verdwijnt zonder afscheid te nemen, gaat ze met haar broertje Fico en vriendin Julia op onderzoek uit. Al gauw ontdekken ze dat er vreemde dingen gebeuren in en rond het paleis.

Jozua schreef dit boek in 2016. Het jaar dat we in de meivakantie verhuisden naar Wijk bij Duurstede. We kregen toen veel hulp, waar we nog steeds een bbq voor zouden organiseren, oepsie. Elke dag ben ik zo blij dat we hierheen zijn verhuisd, ik voel me hier helemaal thuis. Ik wil nooit meer ergens anders wonen, maar Jozua wandelt graag in het bos tijdens het schrijven en dat hebben we hier niet naast de deur. Dus wie weet… Maar voor nu wonen we hier ontzettend graag, werk ik inmiddels ook in Wijk en hebben onze kinderen het hier ook enorm naar hun zin.

4 Ufo alarm

Qua tijd is dit eigenlijk het vijfde boek, want het kinderboekenweekgeschenk kwam er tussen. Maar om het toch op volgorde te houden, eerst deze. Er vliegen ufo’s rond het paleis en president Pablo Fernando krijgt een boodschap uit de ruimte. Wezens van een verre planeet willen hem als leider. Maar dan moet hij wel een ruimtereis maken. De president vindt het geweldig, maar Rosa heeft haar twijfels. Wie zijn deze wezens eigenlijk, en zijn ze wel te vertrouwen?

Dit deel kwam uit in 2019 en is dus in 2018 geschreven. Onze dochter was net geboren en heeft dus 2018 als baby doorgebracht. Dat vond ik heel leuk en bijzonder, maar ook best pittig als moeder die veelal voor de kinderen zorgt. Ik had wel tot de zomervakantie verlof, dus ik was heel veel thuis en daar heb ik enorm van genoten. Ik werkte toen al nog maar twee dagen voor de klas en heb dus lang ouderschapsverlof opgenomen. Zo had ik ook genoeg tijd om ons zoontje op te vangen die in dit jaar voor het eerst naar school ging, ideaal!

5. De eilanden ruzie

Chronologisch gezien gaan we terug in de tijd, want dit was het geschenk van de Kinderboekenweek in 2018 en dus in 2017 voornamelijk al geschreven. De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

2017 was wel echt een heel bijzonder jaar voor ons. Jozua hoorde dus dat hij het Kinderboekenweekgeschenk mocht schrijven, de kers op de taart voor zijn carrière en ik werd zwanger van onze dochter én beviel van haar, want ze is 24 december geboren. Als ik foto’s ervan terug zie vind ik het zo bijzonder: zo’n enorme buik en dat er een mensje in groeide dat nu een hele leuke peuter is!

Bekijk de boeken hier

WIN

Costa Banana 1 t/m 5 WIN

Volgende week start een speciale actie waarbij je alle voorgaande boeken voor €10,- kunt kopen. En die mag ik dus allemaal weggeven! De man krijg je er niet bij, die is van mij ;). Laat hieronder een reactie achter (op de site) als je alle vijf de boeken in één pakket wilt winnen. 29 september mail ik de winnaar.