Creatief bezig zijn met schoolkind: pixels

Creatief bezig zijn met schoolkind: pixels

(door Judith) Ministeck, Hama-kraaltjes, borduren, kleuren op nummer.….. allemaal creatieve activiteiten waarbij je met materialen mooie kunstwerken maakt. Recent ontdekten mijn dochter (7) en ik pixelhobby. Een nieuwe, leuke bezigheid voor ons beide en ook zeker geschikt om mee te nemen op vakantie. Ik leg je in dit blog graag uit wat pixels is. 

Creatief bezig zijn met schoolkind: pixels

Twee soorten

Er zijn twee verschillende producten van pixelhobby. De klassieke variant (vanaf 8 jaar) en Pixel XL. Zelf vind ik de klassieke variant erg leuk, thuis noemen we dit ook wel priegelen aangezien het een best fijn werkje is dat het makkelijkste werkt met een pincet. Voor kinderen is echter de Pixel XL variant erg leuk. Beide varianten zijn ontwikkeld door Pixelhobby. De producten zijn gemaakt van biologisch plastic, geproduceerd van ethanol uit suikerriet waardoor er geen aardolie gebruikt wordt om de producten te maken.

Lees ook: UNBOXING EN WIN VAKANTIEPAKKET

Pixel XL

Creatief bezig zijn met schoolkind: pixels

 

Pixel XL is groter dan zijn broer en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Om te kunnen pixelen heb je een basisplaat, pixelmatjes en een patroon nodig. Het is het leukste om te beginnen met een kant en klaar setje, maar voor de iets gevorderde creatieveling zijn er ook leuke patronenboekjes te koop waarmee je zelf de materialen bij elkaar kan zoeken en een eventuele aanpassing kunt maken in kleur. Juist vanwege de grotere pixels is het ook erg leuk voor kinderen om te doen, zij kunnen hierbij goed werken aan hun fijne motoriek.

Leuk

Creatief bezig zijn met schoolkind: pixels

Om te pixelen heb je weinig materialen nodig en ook de prijs vind ik schappelijk. Het pixelen kun je binnenshuis, in de tuin, maar ook op de camping doen. Je kunstwerk kun je omtoveren tot een magneet (hiervoor zijn speciale magneetplakkers te koop), een onderzetter voor je glas, een sleutelhanger, een schilderijtje of een kaart. Pixelmaterialen zijn te koop via online en ‘stenen’ winkels.

pixels

Mijn oudste dochter heeft inmiddels al heel wat kunstwerken gemaakt en deze op haar magneetbord gehangen. Na een aantal kant en klare doosjes is ze nu overgegaan op een patronenboekje. Het leuke is ook nog dat je de kunstwerken, indien gewenst, uit elkaar kunt halen en de materialen zo meerdere keren kunt gebruiken.

Lees ook: REVIEW HET GROTE VOUWBOEK

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren