Creativiteit stimuleren? Dit zijn leuke speelgoed-ideeën

“Houd de dief! De moeraspolitie gaat achter de boeven aan die op hun vlot willen ontsnappen met de gestolen spullen”. Veel kinderen zijn dol op dit soort spannende verhalen met achtervolgingen en slechteriken. Lego City speelsets vormen dan een geweldige basis, omdat politie en boeven hierin de hoofdrol spelen. Maar ook Playmobil heeft een speelgoedthema dat fantasierijke kinderen over de hele wereld boeit: het thema van de ridders, verborgen schatten en kastelen van Playmobil Kasteel. 

Lego city
Eigen fantasiewereld met Lego
Lego daagt kinderen uit om iets creatiefs te maken. Met de Lego bouwsteentjes kunnen ze hun eigen fantasiewereld tot leven brengen. Neem het voorbeeld van de achtervolging in het moeras: kinderen kunnen hier een onbewoond eiland bij bouwen of – als ze niet genoeg steentjes hebben – zelf maken van karton. En hebben ze zelf even geen inspiratie, dan is er het Lego Speelboek, met geweldige voorbeelden en thema’s voor beginners en gevorderden.

Terug naar de Middeleeuwse kastelen
Is jouw kind een liefhebber van spannende verhalen en legendes die spelen in vroegere tijden? Bij het Playmobil Kasteel thema horen verschillende legers die elkaar bestrijden, stoere ridderfiguren, wapens, donkere kerkers en niet te vergeten: een bloeddorstige draak. Je kinderen wanen zich met deze figuurtjes en speelsets meteen in de Middeleeuwen.

Voor ieder wat wils
Kun je niet kiezen? Lego City heeft een mooie starter set met vijf minifiguren en vier voertuigen, waaronder een reddingshelikopter en een coole brandweerboot. Voor veel bouwplezier – alleen of met zijn tweeën – en avonturen die iedere keer anders zijn. Bij Playmobil is een speelbox waarin je meteen het speelgoed kunt opbergen erg leuk. De fantasie van je kind wordt steeds opnieuw geprikkeld door dit soort uitgebreide basissets.

Duurzaam speelgoed
Zoals bekend vormen de Lego en Playmobil dozen en figuurtjes niet echt het goedkoopste speelgoed. Maar het is duurzaam en je kunt het als je wilt later altijd weer verkopen. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van dit veelzijdige speelgoed? Je vindt Playmobil Kasteel en Lego City bij Lobbes.

Gesponsord blog