Dag van de leiding

Dag van de leiding

(Door Judith) Onze kinderen gaan twee dagen in de week naar de kinderopvang. Hier worden/ werden ze liefdevol verzorgd door de medewerkers. Een keer per jaar wordt er wat extra waardering gegeven aan de medewerkers van de kinderdagverblijven, namelijk op de ‘dag van de leiding’. 

Naar het kinderdagverblijf

Toen wij in verwachting waren van onze oudste (inmiddels 7 jaar) waren we op zoek naar een kinderdagverblijf. Wij kozen bewust voor een kinderdagverblijf, onze dochter was het eerste kind in onze familie en wij vonden het belangrijk dat ze niet alleen opgroeide met opa’s, oma’s, ooms en tantes, maar ook met andere kinderen. Wij kwamen tijdens onze zoektocht uit bij een kinderdagverblijf dat tussen onze woonplaats en mijn werkplaats in lag. Inmiddels zijn wij daar nu al 7 jaar kind aan huis. Eerst met onze oudste en inmiddels gaat ook onze jongste (3 jaar) al weer een aantal jaren met veel plezier naar dit kinderdagverblijf.

Dankbaarheid tonen

Uiteraard maakt iedereen zijn eigen keuze over de eventuele opvang van zijn of haar kinderen. Daar gaat dit blog ook niet over. Het gaat wel over dankbaarheid! De gastouder of de leiding (ik spreek liever niet over leidsters, aangezien er ook hele goede mannelijke leiding werkt op de kinderdagverblijven en BSO’s) zorgt voor onze kinderen, voedt onze kinderen op, op de dagen dat wij ze aan hun zorg toevertrouwen. Ze zijn betrokken bij onze kinderen en ze nemen een plekje in het leven van onze kinderen in. Daarnaast kunnen we ze ook om raad vragen wanneer we in de opvoeding van ons kind even niet weten waar we verstandig aan doen.

Lees ook: HET LEVEN MET EEN SNELLE PEUTER – HOE HET BEGON!

Dag van de leiding

Eén keer per jaar is er een dag om deze gastouders, leiders en leidsters in het zonnetje te zetten. Het is een soort van moeder- en vaderdag voor deze mede- opvoeders. Sommige ouders geven op deze dag even wat extra aandacht of een klein presentje aan de gastouders of leiding. Ook oudercommissies organiseren vaak iets leuks om de leiding in het zonnetje te zetten. Daarnaast hebben werkgevers hun eigen rol om het personeel een blijk van waardering te geven.

De Dag van de Leiding valt ieder jaar op de derde donderdag in september. In het jaar 2002 is de ‘Dag van de Leid(st)er en Gastouder’ voor het eerst gevierd. Destijds kwam het initiatief van de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang. In overleg met diverse partijen uit de kinderopvang is besloten dat leiders en leidsters een vaste dag verdienen, waarop ouders en werkgevers hun waardering kunnen onderstrepen voor de medewerkers van de kinderdagverblijven waar hun kind(eren) naartoe gaan. Men wilde zo het werk van kinderleid(st)er promoten. Dit jaar is deze dag op donderdag 21 september 2017.

Zelf ben ik lid van de oudercommissie en hebben we ook dit jaar weer een kleine blijk van waardering voorbereid voor de medewerkers van het kinderdagverblijf van mijn dochter. Wat?…. Dat ga ik natuurlijk nog niet verklappen. Wie weet wie er mee leest 😉

bron: http://www.dag-van-de-leidster.nl

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren