Een dagje Den-Haag met een peuter
Knopjes drukken

Een dagje Den-Haag met een peuter

We hebben voorjaarsvakantie, dus vandaag vonden we een mooie dag om eens naar Den-Haag te gaan. Maar wat is daar dan te doen? Een dagje Den-Haag met een peuter. 

Een dagje Den-Haag met een peuter

Madurodam

We hadden een plan, namelijk om naar Madurodam te gaan. Vanmorgen vroeg kocht ik nog kaartjes met korting via de ANWB waar we lid van zijn. Het was een uurtje rijden van ons vandaan en genoeg parkeerplekken voor de deur, ideaal.

In mijn beleving was het veel groter. Maar dat kan ook komen omdat ik er zelf als kind voor het laatst was geweest. Ik had ook het idee dat het meer interactief was, dat er meer knopjes waren voor de peuter om op te drukken bijvoorbeeld. Voor de kermis moest hij zelfs nog 10 cent apart betalen om het aan te zetten, vond ik best gek naast de entreeprijs. Het viel enigszins tegen moet ik dus eerlijk zeggen. De experiences zijn wellicht wel meer spectaculair. Die zijn voor oudere kinderen, dus met onze peuter niet gedaan.

Lees ook: RECENSIE EN LESMATERIAAL: NEDERLAND CHARLOTTE DEMATONS

De bootjes vond onze peuter wel erg leuk. Er was een sluis die je zelf open en dicht kon doen, de bootjes konden er dan langs. Het scratchen en draaien bij Armin van Buuren was ook leuk. Je kon het tempo van de muziek aangeven en de mensen konden echt dansen op muziek. Als laatste speelde onze peuter nog even in de nijntje speeltuin, heel leuk voor de kleintjes met een glijbaan, wip, klimhuisje en schommels. Helaas was het best koud, dus zijn we snel een kop koffie gaan drinken. Op naar ons volgende uitje!

Lees ook: LEUKE VOORJAARSVAKANTIE ACTIVITEITEN IN MUSEA

Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum kwamen mijn man en ik alleen voor zijn werk, we waren nog niet echt naar de tentoonstellingen geweest. We hebben allebei een museumkaart, dus de keuze was snel gemaakt. Voor onze zoon moesten we €6,- betalen, maar dit is niets als je ziet wat je ervoor terug krijgt.

We zijn om de beurt even beneden gaan kijken waar de kinderen met een slurper (armband) heel interactief op onderzoek gaan in allerlei boeken. Maar onze peuter heeft een aantal uur doorgebracht op de bovenverdieping. Wat was dat leuk voor hem!

Hij vond het er fantastisch! Het is dat we hem konden lokken met het strand en de Mac Donalds, anders zat hij er nog ;). De afdeling begint met de tentoonstelling ABC met de dieren mee. Hier ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees ook: HET KINDERBOEKENMUSEUM

Onze zoon vond Rupsje Nooitgenoeg het leukste. Hij vond het fantastisch om net als de rups zich overal een baan door te eten en uiteindelijk via de cocon een prachtige vlinder te worden. Vervolgens hopte hij alle kamers langs, zoals die van Elmer, Dikkie Dik, De kleine ijsbeer om als brandweer bij Spuit elf te eindigen. Compleet met echt brandweerpak met helm.

De tentoonstelling van Kikker was de plek waar hij wel anderhalf uur heeft gespeeld. Hij heeft schatten gezocht, het dak gerepareerd, taarten gebakken in het keukentje, vissen opgevist, in de boot gevaren. Ook is hij door het ijs gezakt, heeft hij een bankje geverfd en in de tent en in een huisje gespeeld. Hij vond het er heerlijk en had na afloop rode wangen van de inspanning. De drukte viel me mee. Waar je in de vakantie beter niet naar het nijntje museum kan gaan, was het hier prima te doen. Onze peuter kon overal bij en hoefde vaak niet lang te wachten. Toen we naar huis reden zei hij: ‘Ik wil nog een keer naar Rupsje Nooitgenoeg en dan moet jij mee in de cocon.’ Zegt genoeg voor mij :). Een dikke aanrader voor kinderen vanaf twee jaar dus!

Scheveningen

Een dagje Den-Haag is natuurlijk niet compleet zonder even naar Scheveningen te gaan. Vanwege de kou hebben we hier alleen gegeten, Mac uiteraard, maar we zijn wel lekker even uitgewaaid en we hebben de zee weer gezien. Ook in het donker is het er mooi met alle lichtjes op de pier.

We zijn overigens overal met de auto heen gegaan. Het parkeren is prijzig, maar wel prettig en er is overal voldoende plek.

Wat doen jullie in de vakantie?