Dagplanning kind thuis

Dagplanning kind thuis

Onze kleuter en peuter moeten deze weken ook thuis blijven, want alleen ik werk in een vitaal beroep als leerkracht. Ik heb een dagplanning kind thuis gemaakt voor ons thuis, die je kunt downloaden en aanpassen zoals je wilt.

Dagplanning kind thuis

Ik heb de picto’s van Sclera.be gebruikt, omdat ik die gratis mag verspreiden. Ik heb gekozen voor verschillende activiteiten, krijg je meteen een idee wat je op een dag met je kinderen thuis kunt doen. Je hoeft de kinderen geen nieuwe dingen te leren, maar oefen vooral wat ze al geleerd hebben. Ik schreef ook een blog over thuisonderwijs Corona met allerlei tips die je thuis kunt doen.

Een dagplanning geeft structuur aan hun dag, waardoor ze weten wat er van hen verwacht wordt, ze krijgen overzicht en het is makkelijker om aan het werk te gaan. Ze weten dan ook precies wanneer het weer tijd voor ontspanning is. Zo werk ik met een kookwekker om de tijd te duiden. Bijvoorbeeld 15 minuten werken op een werkblad of in een werkboekje en daarna samen een spelletje spelen.

Je kunt de activiteiten allemaal aanpassen, ik heb er een word document van gemaakt.

De planning voor thuis

Dagplanning kind thuis

 

Download

Je kunt ook een planbord aanschaffen om alle taken en tijden van die dag op te schrijven. Als je kiest voor een whiteboardplanner, kun je het ook makkelijk aanpassen en weer uitvegen als de taak erop zit.

dagplanning kind

 

Bekijk de planner hier

 

Thuisonderwijs; Dagplanning voor kind thuis