Dagritme tieners

Dagritme voor pubers

Door Marjan. De scholieren hebben opeens vrij van school, voor hun gevoel hoeven ze niets te doen. Maar dat ze niet naar school hoeven, houdt niet in dat ze vakantie hebben. In tegendeel, ze moeten evengoed nog schoolwerk doen. Dat is niet heel vanzelfsprekend, ontdekte ik. Onze drie dochters zitten op het voortgezet onderwijs en ze kwamen niet echt op gang met hun schoolwerk. Daarom maakte ik een dagritme voor pubers.

In de loop van de weken werden onze kinderen al wat onrustiger. Ze hoorden steeds meer over corona en wat het veroorzaakte in China, daarna in Italië en de rest van de wereld. In december vroegen mijn kinderen mij al of heel veel mensen ziek zouden worden. Ik stelde ze meteen gerust; het zou niet zo’n vaart lopen. Vele scholieren maakten zich al zorgen voordat menige Nederlander door had dat het echt een probleem zou gaan worden. Maar dat alles scholen zouden sluiten, daar hadden ze geen rekening mee gehouden. En ondanks alles, moet er toch voor school gewerkt worden. Hier in huis was echt behoefte aan een dagritme voor pubers.

Dagritme voor pubers

Op Facebook ontdekte ik dat er meer ouders van pubers behoefte hebben aan een dagritme. Onder het bericht dagplanning kind thuis reageerde al meteen een moeder met de vraag of dit er ook was voor pubers. Het was er nog niet, dus ik ben aan de slag gegaan. In dit dagritme staan de tijden zoals dat voor onze dochters fijn is. Dat is natuurlijk voor iedereen anders, maar pas het gerust aan naar jouw wensen. Zo hebben wij intensief sportende kinderen, die ook echt elke dag flink willen bewegen. Ik heb de gratis pictogrammen van sclera.be gebruikt.

Contact met leeftijdgenoten

Ik heb het dagritme voor pubers zo gemaakt dat er wat meer structuur in een dag komt, ondanks het feit dat je al die tijd thuis bent. Ik merk dat onze pubers het lijfelijke contact met hun leeftijdgenoten erg missen, vandaar dat er regelmatig schermtijd gepland staat.

Dagritme tieners

Download

Je kunt ook een planbord aanschaffen om alle taken en tijden van die dag op te schrijven. Als je kiest voor een whiteboardplanner, kun je het ook makkelijk aanpassen en weer uitvegen als de taak erop zit.

dagplanning kind

Bekijk de planner hier

 

Dagritme voor pubers voor planning en structuur