Dagritmekaarten kleuters om het dagritme te duiden en te laten zien wat de kinderen die dag leren. Er zijn twee versies. 

Dagritmekaarten

Ik schreef al over de weekplanning die je het beste zo kort en bondig mogelijk kunt houden. Dat geldt ook voor je dagplanning. Voor de kleuters is ophangen van de dagritmekaarten al genoeg.

Door een herkenbaar dagritme leren de kinderen de dagstructuur herkennen en kunnen ze zich voorbereiden op een volgende activiteit in de dag.

Tijdens het wenuurtje kun je de dagritmekaarten ook vast laten zien.

LET OP: tegen betaling van €2,50 kan ik je het Word bestand van de dagritmekaarten kleuters 1 sturen, zodat je het kunt aanpassen. 
Waarom tegen betaling? Ik heb ook voor de afbeeldingen betaald en er zit natuurlijk veel werk in het maken van de kaarten. Het wordbestand mag voor eigen gebruik in de klas, niet te delen op een website of social media. Er zit copyright op.

Bestel de kaarten hier.

Dagritmekaarten kleuters 1

Het is handig om vierkante kaarten te gebruiken. Wellicht heb je ze bij de methode gekregen. Online zijn er veel te vinden en ik heb er ook een aantal gemaakt (met afbeeldingen waar ik de rechten voor heb gekocht).

Dagritmekaarten kleuters

Download het hier

Lamineer de kaarten. Span een draad aan de muur en hang de dagplanning met wasknijpers op. Of zorg voor een magnetisch bord. Plak magneettape achter het kaartje en hang het op. Of hang ze op met postergum.

Dagritmekaarten kleuters 2

Dagritmekaarten kleuters 2

Download het hier

Bekijk ook: kaartjes leerlingen, bijvoorbeeld te gebruiken voor de kapstok en als stoelkaartjes. 

Dagritmekaarten kleuters

Download ook

DAGEN VAN DE WEEK DAGRITMEKAARTEN

MAANDEN VAN HET JAAR DAGRITMEKAARTEN

Kijk ook eens bij de thema’s.

BewarenBewaren