Dagritmekaarten Sinterklaasviering

Dagritmekaarten Sinterklaasviering

Door Sharona. Om de Sinterklaasviering en Sinterklaas op school wat voorspelbaarder te maken voor de kinderen maakten wij dagritmekaarten Sinterklaasviering voor jullie.  De dagritmekaarten bevatten: de aankomst van de sint, het klassenbezoek, optreden voor Sinterklaas, cadeautjes uitpakken, schoen zetten en sinterklaascircuit. Door deze kaarten te gebruiken,  naast je gewone dagritmekaarten, is het voor kinderen in één oogopslag duidelijk wat er te gebeuren staat die dag.

Dagritmekaarten Sinterklaasviering

Sinterklaasviering op school, altijd weer een spannende dag voor de kinderen. Weet Sinterklaas samen met zijn pieten dit jaar de school te vinden? En hoe komt hij aan? Mogen we optreden voor de Sint? Wanneer komt hij in de klas? Krijgen we cadeautjes?
En dat is nog maar een greep van de vele vragen die er in het hoofd van de kinderen spelen. Hoe maak je een feestelijke dag voorspelbaar?

dagritmekaarten Sinterklaasviering

Download

Extra voorspelbaarheid dagritmekaarten Sinterklaasviering

Zoals al gezegd, is de Sinterklaasviering voor kinderen een dag die anders is dan andere. Het ene kind kan goed omgaan met de veranderingen en het andere kind heeft daar wat meer moeite mee. Je doet er verstandig aan om de dag niet helemaal vol te gooien met onverwachtse of andere dingen. Juist het vasthouden aan enkele van je vaste rituelen is voor de kinderen een fijne houvast in deze drukte.

Geef dat ook bij de kinderen aan, een paar dingen zijn anders dan anders, maar dat de andere dingen blijven zoals jullie ze gewend zijn. Dat brengt rust.
Daarnaast kun je een dag van te voren met de kinderen vast het dagprogramma voor de volgende dag doornemen, gebruikmakend van de dagritmekaarten. Op deze manier weten ze al wat beter waar ze aan toe zijn. Sommige kinderen vinden het heel spannend om naar school te komen, omdat ze bang zijn dat de goede Sint of zijn pieten opeens in de klas staan als ze ‘s morgens binnenkomen.

Eventueel zou je de dagplanning (ondersteund met de plaatjes) ook naar ouders kunnen mailen. Er zullen kinderen zijn die de avond van te voren nog vragen hebben over wat er gaat gebeuren of daar ‘s ochtends toch nog even een keer wat over willen horen. Door ouders de planning te geven, kunnen zij bij vragen hun kinderen precies vertellen wat er gebeurd. Wat voor rust zorgt.

Fijne Sinterklaasviering!

En mocht je zoiets ook voor de kerstperiode willen hebben, reageer dan hieronder wat je nodig hebt. Wellicht kunnen wij dan voor jullie aan de slag!