Naar de bergen in de zomer?

De bergen in met kinderen

De bergen in met kinderen. Ik kreeg de vraag of we onze zomervakantie in de Franse Alpen wilden doorbrengen. Ik kende het alleen van wintersport, dus ik was wel heel benieuwd wat we er als gezin konden doen. Het heeft ons aangenaam verrast. Naar de bergen in de zomer? 

De bergen in met kinderen

De Franse Alpen

We verbleven twee weken in de Franse Alpen. Een week in La Rosière, vlakbij de Italiaanse grens en een week in Morzine, dicht bij de Zwitsere grens. Beide plaatsen vallen in het gebied Savoie Mont Blanc.

Rijden met de auto de bergen in met kinderen

La Rosière is zo’n 12 uur rijden vanaf onze woonplaats. In principe goed te doen, maar we hadden wel al bedacht om er twee dagen over te doen. Met internet nu in heel Europa op de mobiele telefoon leek het handig om daarmee te navigeren. We deden er daardoor veel langer over helaas, omdat de navigatie alle files vermeed. De tweede dag kwamen we pas om 21.30 uur bij onze accommodatie aan. Dit moet veel sneller kunnen! Ik denk dus dat wij flink wat extra kilometers hebben gemaakt die niet nodig waren. Een tip is dus om internet uit te zetten als je de bergen in gaat met kinderen.

De accomodaties

La Rosière

We werden, ook om 21.30 uur ‘s avonds, heel vriendelijk ontvangen in Le Tyrol in La Rosière. Ik belde van tevoren naar het appartement, maar het was geen probleem om die tijd pas te komen. Er was nog iemand aanwezig, maar anders konden we ook het appartement in en zouden de sleutels op tafel liggen. Fijn om te weten!

We hadden echt een mega appartement. Je kon er met ongeveer zeven personen tegelijk in slapen, dus volop de ruimte voor ons drietjes. We verbleven hier een week. Er stond een leuke goodiebag klaar in het appartement van het toerismebureau, fijn welkom!

Je kunt verschillende appartementen huren voor het aantal personen waarmee je reist. Ons appartement had een mooi balkon op het zuiden, twee slaapkamers met een tweepersoonsbed, twee slaapbanken in de woonkamer en een stapelbed in de gang achter de keuken. Onze peuter sliep bij ons op de kamer, daar had je naast het tweepersoonsbed ook een eenpersoonsbed erbij staan.

We genoten vooral enorm van de ruimte en de luxe van een goed uitgeruste keuken met afwasmachine en bijvoorbeeld het bad in het appartement.

Het appartement lag midden in de plaats La Rosière. Het dorp zelf is niet zo groot en ziet er echt uit als skidorp. Maar ook in de zomer is het er prachtig met het uitzicht op de bergen. Het appartementencomplex ziet er ook echt uit zoals in Tyrol (al ben ik daar nog nooit geweest haha). Op onze verdieping was ook een zwembad met een kleine sauna en stoombad. Je kon na het zwemmen op het balkon chillen in de zon, heerlijk! Vooral voor onze peuter was het zwembad een feest natuurlijk.

Je loopt hier zo de bergen in met je kinderen.

In het dorp liepen we vaak meteen naar het cafe recht tegenover ons appartement voor een kopje koffie. Daar stond een grote houten auto waar onze peuter altijd meteen op af dook.

Alles in La Rosière is op loopafstand, ook de supermarkt, ideaal! Even een lekker Frans stokbroodje kopen of een vergeten pak melk. Fijn dat alles zo in de buurt was.

Na de week in La Rosière reden we makkelijk in een dag naar Morzine. We maakten een tussenstop bij de Mont Blanc waar ik in een ander blog over zal vertellen. Je kunt spel en makkelijk tussen de twee plaatsen reizen via de Mont Blanc tunnel. Het kost wat, maar je reist er dan wel een stuk sneller door.

Morzine

In Morzine hadden we een luxe appartement in Les Dryades wat er nog heel nieuw uit zag, heel mooi. Dit was voor ongeveer vijf personen, dus ook ruimte genoeg! We kwamen rond 16.00 uur aan in Morzine en maakten gelijk kennis met de eigenaar van het appartement en Nadine van het toerisme bureau. Ook zei nam leuke goodiebags mee: een van Morzine en een van Les Gets. Beide plaatsen vallen onder het gebied Portes du Soleil. We hebben in beide plaatsen dan ook veel activiteiten gedaan. 

Het appartement was geschikt voor vijf personen, maar ook hier kun je verschillende appartementen huren voor het aantal personen waarmee je reist. Dit appartement was gelijksvloers en ook zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Zo was er onder ander een douche met zitstoel aanwezig.

Er waren twee slaapkamers met een tweepersoonsbed. We sliepen op de kamer waar naast het tweepersoonsbed ook een eenpersoonsbed in stond, waar jawel, onze peuter ook graag in wilde slapen. Het waren boxspringbedden, heerlijk dus. Ik was blij dat er extra kussens lagen voor tussen mijn benen, want inmiddels slaap ik met mijn grote vriend het voedingskussen ;).

Ook in dit appartement hadden we een bad, hoera! Het meest fijne vond ik ook de keuken met een top oven, magnetron, kookplaat en afwasmachine. Alles was nog vrij nieuw, heerlijk om zo luxe te mogen vakantie vieren!

De plaats Morzine is groter dan La Rosière. Het ligt wat lager in de bergen en is dan ook een stuk toeristischer en drukker. Maar daardoor is er ook weer meer te doen voor (jonge) kinderen. Ook hier mochten we een week blijven.  De accommodatie was heerlijk om ons even in terug te trekken. Het weer was deze week helaas wel wat minder. Veel regen en/of koud, maar aan het einde van de week konden we nog even buiten zitten. We konden toen eindelijk gebruik maken van het fijne terras aan de voorkant van ons appartement. We hadden echt helemaal ons eigen plekje.

Het appartement lag aan de rand van het centrum van Morzine. Ook hier liepen we in een minuutje zo het centrum zelf in. De supermarkt was aan de andere kant van het centrum, net wat handiger met de auto. Maar alle activiteiten waren zo lopend te bereiken. En anders kon je het gratis Morzine treintje pakken dat de hele dag door het centrum reed. Vond ik ook wel prettig met die al een beetje dikke buik. Onze favoriete spot was de bakker op 3 minuten lopen van ons vandaan. Ze hadden daar een walhalla van lekkere taartjes. We aten er, geloof ik, elke dag wel een ;). Op het centrumplein is er regelmatig wat te doen in de zomer. Hier zijn ook allerlei leuke eettentjes omheen te vinden. Dit was 5 minuten lopen voor ons, dus ook super dichtbij!

In een volgend blog zal ik vertellen welke activiteiten je kunt doen in Savoie Mont Blanc.

Meer informatie over vakanties in Frankrijk? Kijk op de site van France.fr, de site van het Frans bureau voor toerisme.

Lees ook: FRANSE ALPEN IN DE ZOMER

OP VAKANTIE IN PORTES DU SOLEIL

EROP UIT IN LA ROSIÈRE

Voor dit blog kregen we de accomodaties en de activiteiten vergoed. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren