De draak die niet van vuur hield WIN

De draak die niet van vuur hield WIN

Eindelijk, eindelijk is het vervolg er op De krokodil die niet van water hield. De draak die niet van vuur hield is van dezelfde maker. Echt weer een heerlijk boek waar mijn kinderen enthousiast over zijn. Je kunt een exemplaar winnen.

De krokodil die niet van water hield heb ik echt zo vaak al voorgelezen. Eerst in “mijn” kleuterklassen waar de kinderen ervan smulden, later ook al heel vaak thuis. En eerlijk, het verveelt me nog niet. Het blijft zo’n boek dat altijd kan. Je kunt het bij verschillende thema’s inzetten, zoals bij de zomer, thema dieren of thema water.

De draak die niet van vuur hield

Zoals iedereen weet, zijn draken gek op vliegen en vuurspuwen. En ze houden niet van water. Logisch, want water dooft hun vlammen. Daar kun je dus beter uit de buurt blijven. Maar wat moet een draakje doen dat niet kan vliegen, niet kan vuurspuwen en bovendien ontdekt dat ze kan zwemmen als een vis…en dat heerlijk vindt? Ze wil haar vader niet teleurstellen. Maar ze wil ook gelukkig zijn…

De draak die niet van vuur hield

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

Het boek werd hier thuis met luid enthousiasme ontvangen. Onze zoon van zeven riep meteen: “Hé, dat lijkt op die van de krokodil!” Precies jongen, het is het deel waar we lang op hebben gewacht. In die van de krokodil leest de (blijkt nu) vader draak het boek De draak die niet van vuur hield… Dus die moest er wel komen! Het boek De draak die niet van vuur hield begint dan ook met het einde van het vorige boek. Je ziet weer de draak, maar nu zie je ook waardoor de eieren verwisseld zijn. Hoe? Dat ga ik natuurlijk niet vertellen, dat moet je zelf bekijken in het boek, veel te leuk! Het verhaal zelf is ook weer helemaal leuk en grappig. Ook prachtig geïllustreerd, past goed bij jonge kinderen. En onze oudste las het enthousiast zelf.

De tekst is ook precies lang genoeg en zo geschreven dat jonge kinderen het ook begrijpen. Je begrijpt het, ik ben weer fan!

Nu ik de boeken naast elkaar heb gelegd, zie ik dat het boek over de draak net iets groter is dan die over de krokodil. Blijkbaar worden er net iets andere formaten gehanteerd nu een aantal jaar later.

Bekijk het boek hier

Win!

En dan mag ik van uitgeverij Lemniscaat ook nog een exemplaar weggeven! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 25 mei mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog

Gerelateerde berichten