De droom van Jane

Leven in het oerwoud, dieren bestuderen, communiceren met apen. Wie droomt er niet van?
Het boek ‘De droom van Jane’, gaat over dromen over wat je later wilt doen en die dromen waar maken.

Het verhaal

De droom van Jane vertelt het verhaal van Jane. Als klein meisje krijgt ze een aapje, Jubilee. Vanaf dag een zijn ze onafscheidelijk.
Jane houdt van de natuur en bestudeert de wereld om haar heen. Samen met Jubilee observeert Jane wat de dieren ondernemen. Ze ontdekt dat de wereld vol wonderen is.
Dan droomt ze over een leven in Afrika. Op een dag wordt ze wakker in de jungle. Haar droom is werkelijkheid geworden!

Wat vind ik van het boek

Het boek is prachtig vorm gegeven! De illustraties zijn heel mooi en gedetailleerd. Er zijn zachte kleuren gebruikt waardoor het de jonge kinderen zeker zal aanspreken. Het boek belicht de schone, mooie kanten van het leven. Dat spreekt me erg aan. Jonge kinderen zien de wereld vol verwondering, daar sluit dit boek bij aan.
Er zit weinig spanning in het verhaal. Het vertelt het meisjesleven van Jane, maar zonder problemen die door Jane opgelost moeten worden.
Je kunt naar aanleiding van het boek mooie gesprekken voeren met je kinderen. Het nodigt uit tot praten over dromen, de wonderen van het leven en dieren.

Wat vind mijn klas van het boek

Mijn klas vond de afbeeldingen heel mooi. Ze vertelden meteen over de dieren die op de voorkant van het boek staan. Ze waren nieuwsgierig naar het boek.
In de loop van het verhaal haakten een aantal kinderen wat af. Ze vonden het niet spannend genoeg. Het bleek moeilijk om de aandacht vast te houden.
Het einde vonden ze wel heel mooi. Ze waren blij voor Jane dat het haar was gelukt om haar droom te verwezenlijken.

Lesideeën

Gesprek

Je kunt met je kinderen een mooi gesprek voeren over de dromen van de kinderen. Wat willen ze later? Hoe willen ze dat bereiken? Wat hebben ze daarvoor nodig?

Mijn klas had hele mooie dromen voor later. Het bleek dat ze elkaar ook wilden helpen. Waar de een paardenverzorger wilde worden, wilde een ander wel de dierenarts worden. Dan kon ze het paard van het andere meisje verzorgen.

foto (98)

Kijken naar Jane

Kijk met de kinderen naar Jane op Youtube. Dit filmpje is bijvoorbeeld heel mooi:

http://www.youtube.com/watch?v=LKyrLFyOi04

Het is helaas wel in het Engels, je kunt wel de beelden bekijken.
Praat na het filmpje met de kinderen wat ze hebben gezien.

Koop De droom van Jane op Bol.com
Tekst en illustraties: Patrick McDonell
Uitgever: De vier windstreken
ISBN: 9789051162431