De Gorgels: tafels oefenen en AVI-kwartet WIN

De Gorgels: tafels oefenen en AVI-kwartet WIN

Door Shanon. Zwijsen heeft al diverse leerzame spellen in de categorieën spelling, taal en rekenen van de Gorgels ontwikkeld.  Nu ook een nieuwe variant van het AVI-kwartet en het oefenen van de tafels en je kunt ze winnen!  Om de diverse spellen te bekijken klik hier.

De Gorgels: tafels oefenen en AVI-kwartet WIN

De Gorgels AVI-kwartet:

Mag ik van jou van de Brutelaars, de verrotte zweetsokken? Op elk kwartet staan humoristische zinnen in de verschillende personages. Melle, Bobba, Papa, Opa, Brutelaars, Gorgels en Limoni komen allemaal aan bod. Kijk goed welke zin je nog moet hebben en vraag die aan een medespeler. Verzamel zoveel mogelijk kwartetten in het thema de Gorgels.

Bekijk het spel hier

De Gorgels tafels oefenen:

Met dit spel oefenen kinderen spelenderwijs de tafels 1 tot en met 12. Ze kunnen het alleen spelen, maar ook met z’n tweeën. Met de spelborden waar de tafels op staan, een uitwisbare stift, een dobbelsteen en een controlevel kunnen kinderen aan de slag. Uiteindelijk kan elk kind een tafeldiploma verdienen.

Bekijk het spel hier

Wat vinden wij?

Het AVI-kwartet vraagt een flinke woordenschat van het kind. Naast de zinnen die vooral een grappige boodschap hebben, zijn er veel samengestelde woorden te vinden. Kinderen met AVI niveau M4 tot en met E5 oefenen op een leuke manier met lezen. Tevens wordt er ingezet op het oefenen van leesmoeilijkheden zoals; de onthoudwoorden, de woorden met x en y, samenstellingen, botsende klinkers, stomme e, c als k, c als s, ooi, aai en eeuw woorden en de verkleinwoorden. Kortom dit kwartetspel is een zeer welkome aanvulling om op een speelse wijze het lezen een extra aandacht te geven.

Het spel tafels oefenen is een simpel speelbaar spel voor kinderen, het spel kan in tweetallen gespeeld worden. Door de simpele spelregels kunnen kinderen dit spel zelfstandig spelen. De dobbelsteen zorgt ervoor dat het spel altijd variërend plaatsvindt waardoor het uitdagend blijft. Als je op zoekt bent naar een simpele toch speelse manier van het oefenen van de tafels dan is dit zeker een aanrader!

Overige leerzame spellen van de Gorgels:
De Gorgels spelen met taal:

Dit scheur-doeblok staat vol met taalpuzzels, verhalen, testjes, geheimschrift, woordslingers en raadsels. Kinderen worden uitgedaagd om samen met De Gorgels al deze leuke spelletjes op te lossen.

Het grote Gorgels Dictee:

Dat spelling ook lollig kan zijn bewijst Het Grote Gorgelsdictee. Dommeldommeltukjesdam, Oepselabambam of Mazzelabammie! Kun jij deze woorden spellen? Dan verdien je 2 punten! Vind je deze woorden te moeilijk, kies dan een makkelijk woord en verdien 1 punt.  Schrijf je het woord verkeerd? Dan krijg je helaas 0 punten. Maar kun je wél uitleggen wat het woord betekent, dan verdien je een extra punt. Ga jij de strijd aan met je broer, zus, vriend of vriendin? Of daag je liever een van je ouders uit? Joebelabambam!

De Gorgels woordenschat kaartspel:

Een spel waarbij de lachspieren getraind worden!
Én met dit spel vergroot je je woordenschat van de Gorgels wereld. Weet jij bijvoorbeeld wat Getverlebebbesbam, Daggeledoeidam of Porroporroguggelbam betekenen?
Nee?! Dan moet je dit kaartspel snel gaan spelen. Spelenderwijs leer je natuurlijk ook woorden uit de mensenwereld! Wie de meeste setjes van vier kaarten heeft, is de winnaar. Mazzelabammie!

De Gorgels taalspelletjes:

Met deze Gorgelspelletjes oefenen kinderen spelenderwijs met taal. Je kunt alle spelletjes alleen spelen of met zijn tweeën. De zandloper maakt het extra spannend. Wie maakt nieuwe woorden met typische Gorgelwoorden? Wie verzint de meeste woorden met de gegooide beginletter? Of wie maakt de meeste zinnen binnen de zandlopertijd? De scores hou je bij op de scorekaart!
Doordat de stiften uitwisbaar zijn, kunnen de taalspelletjes eindeloos gespeeld worden. Elk spel wordt op twee niveaus aangeboden, zodat kinderen van verschillende leeftijden met elkaar kunnen spelen.De taalspellen dragen bij aan het vergroten van de woordenschat.

De Gorgels magnetische spellingsdoos:

Met deze magnetische spellingsdoos kan elk kind thuis eindeloos oefenen met grappige en leerzame taalspelletjes die helemaal aansluiten bij school. Oepselabammie, hoeveel woorden kun je met deze letters maken? Hoeveel magneetjes heb je nodig voor het woord klauwen? En ken jij een woord dat je van achteren naar voren en andersom kunt lezen? Met 16 werkbladen en 180 magnetische letters. Joebelabambam!

Bekijk alle spellen hier

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het AVI-kwartet en tafels oefenen. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 8 september mail ik de winnaar.

Meer informatie over de diverse spellen: