De gruwelijke generaal bij DWDD

Mijn man was bij DWDD! Of nou ja, het boek De gruwelijke generaal van Jozua Douglas is besproken. Als enige Nederlandse schrijver kwam hij langs in het eerste panel bij DWDD over kinderboeken. Ik stuiter nog na, wat ben ik trots! 

De gruwelijke generaal bij DWDD

De gruwelijke generaal is het derde jeugdboek van Jozua Douglas. En ik vind het stiekem het leukste van de drie. Het is zo origineel, een verhaal over een dictator. Ik mocht mee lezen en feedback geven. Regelmatig lag ik onder mijn stoel van het lachen, zo grappig is het! Het einde is superspannend. Je wil het boek niet meer weg leggen!

De gruwelijke generaal

Rosa en Fico zijn geen gewone kinderen. Ze zijn de kinderen van Pablo Fernando, de knotsgekke president van Costa Banana. De president is gek op zijn zoon Fico, die hem later zal opvolgen en nu alvast wetten mag verzinnen. Voor zijn dochter Rosa heeft hij geen oog.

Als Rosa op een dag ontdekt dat generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, wil niemand haar geloven. Gelukkig weet ze haar broertje te overtuigen. Maar kunnen ze de generaal dan nog stoppen? Een supergrappig en spannend boek over een aantal zeer verdachte bromvliegen, een slimme drone en twee dappere kinderen die de wereld moeten zien te redden.

De wereld draait door

President Costa Banana in DWDD

Voor het eerst was er, speciaal voor de kinderboekenweek, een kinderpanel dat kinderboeken besprak in DWDD. Net zoals de literatuur die maandelijks besproken wordt. Een topitem naar mijn idee! Wat mij betreft mag er ook elke maand een panel met de kinderboeken zijn. Super voor de leesbevordering!
Je kunt de boeken onder verdelen in verschillende leeftijdscategorieën, zo krijg je dat maandelijks panel makkelijk gevuld! Dus bij deze meteen een oproep: mogen kinderboeken alsjeblieft vaker een plek krijgen in DWDD?

En nu ren jij heel snel naar de plaatselijke (kinder)boekwinkel om De gruwelijke generaal te kopen ;).