De GVR in kleur! WIN

De GVR in kleur! WIN

De GVR van Roald Dahl is er nu in kleur! Eén van mijn favorieten en ook één van de eerste boeken die ik voor mezelf las als kind en herlas en nog eens herlas. Het boek is nog steeds heel populair en nu te winnen in kleur! 

De GVR in kleur! WIN

De grote vriendelijke reus van Roald Dahl is één van de eerste boeken die ik zelf las als kind. Roald Dahl bleef mijn grote held, met Matilda als absolute favoriet. Die noem ik nog steeds als mensen vragen naar mijn lievelingskinderboek. Maar de GVR is samen met Sjakie en de chocoladefabriek een goede tweede. Ook van de films smulde ik. Onze zoon vindt de laatste versie, bekijk het hier, overigens wel een beetje eng. Snap ik wel, op onze HD zijn die reuzen wel heel groot en “echt”.

Bekijk het boek hier

Het verhaal

Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar als je het verhaal niet kent:

Sofie ligt ’s nachts in bed, maar slaap is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een enorme reus, die haar uit bed plukt en ontvoert! Maar Sofie heeft geluk. Deze Grote Vriendelijke Reus spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel aardig en wil haar niet opeten. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen weer veilig in hun bed kunnen liggen.

GVR

In kleur

En nu is het boek dus in kleur, prachtig! Het is ook wat groter dan de eerder uitgekomen versies. Daarom vind ik het extra leuk om voor te lezen. Ik ben dol op het taaltje van de GVR, dus hoop dat we onze zoon snel mogen voorlezen hieruit. Als hij het niet meer zo spannend vindt ;). Maar ook een dikke aanrader voor de klas! Wat dacht je van alle teksten van de GVR door de kinderen laten herschrijven: hoe hoort de spelling wel?

En wist je dat er een speciale pagina is rond Roald Dahl met ook lesmateriaal? Bekijk het hier

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het boek. Zet hieronder een reactie als je mee wilt doen. Dinsdag 13 april mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.

Bekijk het boek hier