De Kerstmisaurus en de Winterheks

De Kerstmisaurus en de Winterheks

De Kerstmisaurus en de Winterheks is alweer het tweede deel over Willem Tuffer en zijn geliefde Kerstmisaurus. Je kunt het winnen! Top voor in de kerstvakantie. 

De Kerstmisaurus en de Winterheks

De Kerstmisaurus is terug. De kerstman heeft hulp nodig. Alleen de winterheks is niet genoeg,  hij heeft Willem ook weer nodig. Een jaar geleden ontmoette Willem zijn fantastische vriend: de Kerstmisaurus. De kerstman zoekt hem dit jaar natuurlijk ook op en hij mag weer mee naar de Noordpool. Daar ontmoet Willem de mysterieuze Winterheks.

Kerst blijkt al snel op het spel te staan, omdat steeds minder kinderen geloven in de kerstman. Samen met de Winterheks probeert Willem kerst te redden. Mooi boek voor in de kerstvakantie of tijdens thema kerst.

Bekijk het boek hier.

De Kerstmisaurus en de Winterheks

Wat vind ik?

Ik vind de kaft van het boek al heel aantrekkelijk. Prachtige kleuren en een mooie illustratie! Vanaf het begin van het boek word je er weer ingezogen. Het leest heel prettig, een fijne stijl en het is heerlijk afwisselend met verschillende lettertypes, soms dikgedrukte letters en veel grapjes. Er staan veel toffe illustraties in die ook vaak grappig zijn en mooi.

Natuurlijk is het handig als je het eerste deel hebt gelezen, maar er wordt veel uitgelegd en teruggepakt op het eerste deel. Je kunt het dus ook afzonderlijk lezen.

Ik vond het spannend en vloog er doorheen. Het is een dik boek, 412 bladzijdes, maar toch had ik het snel uit, omdat de schrijfstijl zo prettig is.

Ik vond het einde eerlijk gezegd wel wat ongeloofwaardig. De oplossing vond ik te snel en te makkelijk. Maar daar moet je natuurlijk helemaal je eigen oordeel over vellen ;).

Ik vind het een heerlijk boek om zo voor de kerst te lezen, dus zeker wel een aanrader voor de kerstvakantie. Ik denk ook voor kinderen die niet zo van lezen houden, de schrijfstijl is daar juist wel voor.

Win

Van de uitgever, Billy Bones, mag ik een exemplaar weggeven. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 9 december mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier.