De Kerstmisaurus

De Kerstmisaurus: het kinderboek voor de kerstvakantie

De Kerstmisaurus is een dikke pil, maar heerlijk om de kerstdagen en in de kerstvakantie te lezen. Grappig, vlot geschreven en met leuke illustraties. 

Ik moet eerlijk bekennen, ik heb het boek nog niet uit. Het heeft dan ook ruim 370 bladzijdes! In grote lettertype, maar dan nog, het is een dikke pil. Maar het is bijna kerst, dus het blog erover moest wel online. Hopelijk heb ik snel tijd om het uit te lezen, want ik ben wel benieuwd hoe het eindigt.

De Kerstmisaurus

Kerstmisaurus

Willem is gek van dino’s en heeft het naar zijn zin in de klas. Hij zit in een rolstoel en het nieuwe meisje van de klas begint hem daarom te pesten. Willem wil dolgraag een eigen dino. Het toeval wil dat de kerstman een kakelvers exemplaar uitbroed, de enige dino op aarde dus.

Per ongeluk komt die echte dino bij Willem terecht. Willems droom komt uit! Maar kan hij de dino wel houden? Er is ook een jager op jacht naar de dino. En hoe gaat het verder met het meisje?

Wat vind ik?

Het lettertype leest heel fijn. Regelmatig wordt dit lettertype afgewisseld met grotere letters, lijstjes en andere types. Dat vinden kinderen fijn voor de afwisseling. Je kunt het voorlezen aan kinderen vanaf 7 jaar en zelf lezen vanaf 9. Ik vind het voor 7-jarigen wel een dikke pil, maar voor kinderen die erg van lezen houden is dat zeker een idee voor de kerstvakantie.

Er lopen veel verhaallijnen door het boek, zoals die van de kerstman, het pestende meisje, de jager en natuurlijk Willem. Toch is dit allemaal goed te volgen.

Natuurlijk, een dino uit het ijs uitbroeden is ongeloofwaardig, toch vind ik het verhaal niet ongeloofwaardig geschreven. Je kunt je goed inleven in Willem, ook al is wat hij meemaakt tijdens het pesten ook best zielig.

Ik raad het zeker aan om in de kerstvakantie te lezen, bijvoorbeeld met de kerst leesbingo. Ik ben heel benieuwd hoe het afloopt.

Koop het boek in de boekwinkel of hier.