Lemniscaat krant

De Lemniscaatkrant

(Door Willemijn) Uitgeverij Lemniscaat Rotterdam is sinds dit jaar weer met de Lemniscaat KRANT begonnen. De krant werd al in 1987 opgericht, maar moest in 2011 stoppen. In januari 2017 is de krant opnieuw begonnen en is het nulnummer uitgebracht. In dit artikel zal ik jullie op de hoogte brengen van de inhoud van het nulnummer en verdere informatie over de Lemniscaatkrant. 

De Lemniscaatkrant

Nulnummer

Het nulnummer is de (gratis) eerste editie van de Lemniscaatkrant zoals hij nu is. Op verschillende events en via een e-mail sturen, kon je aan het eerste nummer komen. De krant staat vol met boekentips, interviews, winacties en recensies. In de redactie van de Lemniscaatkrant zitten 8 jongeren en 5 volwassenen. De krant is bedoeld voor kinderen van 11 tot 15 jaar, maar anderen mogen het natuurlijk ook lezen! De krant verschijnt 4x per jaar en er zijn verschillende abonnementen die je kunt nemen. Verder in dit stuk zal ik hier meer informatie over geven.

Belangrijk

Ik vind lezen heel erg belangrijk, voor kinderen en volwassenen. Op de basisschool heb ik alle boeken die aanwezig waren in de school gelezen en zelf heb ik ook vele boeken. Misschien wel honderden, ik ben de tel al jaren geleden kwijt geraakt. Sommige mensen houden niet van lezen, maar er is altijd wel een boek dat je aanspreekt. Tegenwoordig zijn er ook heel veel graphic novels voor kinderen en volwassenen die niet zo van lezen houden. Met een graphic novel beleef je lezen op een andere manier.

Tips uit de Lemniscaatkrant

In de krant worden verschillende boeken besproken, soms door een interview met de schrijver en soms gewoon als recensie. Er zijn een aantal boeken die mij aanspreken. Ik houd vooral van spannende boeken waarbij ik de wereld om me heen ook even helemaal vergeet. Borealis – Marloes Morshuis is bijvoorbeeld een boek dat bij aanspreekt. Er worden kinderen ontvoerd en opgesloten in een kamp, de winter komt er aan. Meer informatie heb ik niet nodig om te weten dat ik dit boek leuk ga vinden! De Waterwaack van Natterlande – Marco Kunst & Marieke Nelissen spreekt mij ook aan, vanwege de gekke dingen in het boek. Er wordt in de recensie al gestrooid met woorden als: “poelepetoetertje” en “snuifsuizend”. Thrillermusical – Vals Vals is een boek van Mel Wallis de Vries, een boek dat ik ook gelezen heb. Van het boek is een voorstelling gemaakt, helaas was de laatste uitvoering op 5 februari, maar het zal vast erg spannend zijn geweest! De boeken van Mel Wallis de Vries zijn echt ontzettend spannend! Er staan nog veel meer tips in de Lemniscaatkrant, maar daarvoor zul je ‘m toch echt zelf moeten lezen!

Lid worden?

De Lemniscaatkrant bied 4 verschillende soorten abonnementen aan.

  • Regulier abonnement (4 kranten)
  • Boeken abonnement (4 kranten + 4 boeken)
  • Regulier schoolabonnement (4x 30 kranten)
  • Schoolabonnement met boeken (4x 30 kranten + 4x 30 boeken)

Voor de prijzen kun je het beste kijken op de site van de Lemniscaatkrant: http://lemniscaatkrant.nl/winkel/

Lemniscaatkrant in sociale media

www.lemniscaatkrant.nl

https://www.instagram.com/lemniscaatkrant/

 

https://www.instagram.com/p/BPFk1lngqWX/