De leukste boeken over piraten

Ahoy landrotten! De piraten nemen al hun boeken mee op hun schip. Ik zet de leukste boeken over piraten voor je op een rijtje.

De leukste boeken over piraten

Woeste Willem

Woeste Willem

Ik begin natuurlijk met het piratenboek onder de piratenboeken: Woeste Willem. Wie kent deze mopperende piraat met een klein hartje niet? Ik schreef er een leuk project bij.

Piraten in de straat

Piraten in de straat

Ik was al fan van Jonny Duddle en schreef al over Gigantosaurus. Het boek gaat over Sanne die in Suf-aan-zee woont. Nooit gebeurd er iets. Totdat er een echte piratenfamilie naast haar komt wonen die de boel flink op stelten zetten. Alle bewoners willen de piraten weg hebben, maar als ze dan ook echt gaan, krijgen ze een grote verrassing.

Heerlijk spannend die illustraties van Jonny Duddle (niet te verwarren met Johnny Doodle, je weet wel van de chocola). Vooral voor jongens vind ik Piraten in de straat een aanrader. Niet zo’n zoetsappig, maar juist een stoer verhaal .

Piraten Willewete

Piraten willewete

Piraten Willewete is het boek voor alle feitjes over de piraten. Billie en Bo nemen je mee naar de piraten. Je leert hoe lang de piraten al bestaan, op welke schepen ze voeren en waarom van andere boten stelen. Met een prachtige uitklappagina van een piratenschip.

De schat van Hinkende Hugo

De schat van Hinkende Hugo

Linke Luuk heeft de schatkaart van Hinkende Hugo gekregen en samen met jou gaat hij op reis om de schat te vinden. Onderweg leer je van alles over de gebruiken van piraten, welke wapens hij het beste kan gebruiken en wat je nodig hebt om de schat te zoeken.
Extra speciaal is dat de tekst van De schat van Hinkende Hugo op de schedel van een skelet is geschreven.

Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje

Kapitein Brulbaard In Het Verhaal Met Een Staartje

Een prentenboek dat eigenlijk een strip is, dat is Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje. Het is veel tekst, er staan vaak kleine plaatjes in en tekstballonnen voor de piraten. Het heeft humoristische illustraties en een leuk verhaal over twee rivaliserende piraten kapiteinen. Vooral leuk voor kinderen die helemaal in het thema piraten zitten en het liefst zelf later ook piraat willen worden.

Hoe jij samen met kapitein Klots de wonderbaarlijke en soms zelfs gevaarlijke avontureneilanden ontdekte

Hoe jij samen met kapitein Klots de wonderbaarlijke en soms zelfs gevaarlijke avontureneilanden ontdekte

Een geweldig boek voor oudere kinderen. Een prachtig verhalenboek over allerlei avonturen op de achttien avontureneilanden. Het is gedrukt op donker papier zodat het net lijkt of je een echt scheepsjournaal leest. De windkaarten en de prachtige landkaart vertellen je welk avontuur je moet lezen. Het zijn spannende avonturen en er is ook een Pirateneiland te vinden. Een heel leuk boek om (voor) te lezen in de zomervakantie. Koop het boek bij Circus Patz.

Wat is jouw favoriete piratenboek?