De leukste dagjes weg in december

De leukste dagjes weg in december

We zitten alweer in december, wat gaat de tijd snel! Met de kerstvakantie in mijn achterhoofd maakte ik een lijstje met de leukste dagjes weg in december

De leukste dagjes weg in december

1. Winter Efteling

Mijn favoriete dagje weg heb ik eigenlijk nog niet zo vaak in de winter gedaan. Ik ben een keer tijdens oud en nieuw naar de Efteling geweest, de eerste keer dat het georganiseerd werd. Dat was zo’n gave belevenis! Heel druk, dus eigenlijk waren we iets te laat binnen (tip: als je wilt gaan, vertrek dan op tijd vanwege de files), maar zo leuk. Met een spetterend vuurwerk om 00.00 uur. Een goede vriendin van me gaat vaak met het hele gezin, ook voor hen is het een belevenis.

2. Kerstcircus

Ooit ben ik zelf als kind naar het kerstcircus geweest. Prachtig om alle acrobaten en clowns te zien. Volop muziek, mooie stunts en grappige sketches van over de hele wereld. Ik zag dat je nu goedkoop kaarten kunt bestellen via Groupon. Op Shopkorting.nl kun je een groupon kortingscode bestellen, waarmee je uitje dus nog goedkoper wordt!

Lees ook: TOP 10 EDUCATIEVE UITJES KERSTVAKANTIE

3. Spoorwegmuseum

Van 23 december tot en met 7 januari is er een Winterstation in het Spoorwegmuseum. Hier ben ik twee jaar geleden met ons zoontje geweest en nu hij bijna vier jaar is zou ik graag eens terug gaan. Er zijn dan allerlei activiteiten, er is een schaatsbaan en een kerstmarkt met koek en zopie. Het Allerhande kerstfestival wordt hier overigens ook georganiseerd op 8, 9 en 10 december. Met oneindig veel inspiratie voor het kerstdiner, de lekkerste recepten, trends, proeverijen, workshops, live kooksessies, entertainment en ook volop inspiratie op het gebied van styling. Ook leuk voor kinderen om heen te gaan. Ook hier ben ik wel eens naar een van de eerste keren geweest, toen nog op de schaatsbaan van Utrecht.

4. Schaatsen

Schaatsen is altijd leuk en kan ook op veel plekken. Zo kun je bij Groupon met korting naar de Vechtsebanen in Utrecht. Je kunt hier vaak ook schaatsen huren.

5. Dierentuin

Wil je er tijdens kerst op uit met de familie in plaats van saai ‘op de bank hangen’? Denk dan eens aan een dagje dierentuin. Hebben wij wel eens gedaan met kerst en dan is het helemaal niet zo druk! Natuurlijk ook heerlijk warme chocolademelk drinken tussendoor :).

6. Sauna

Soms mogen kinderen tijdens de kerstvakantie ook naar de sauna, maar nog fijner voor jezelf in de kerstvakantie. Ik vind niets fijners dan in de winter naar de sauna te gaan. Dan is het lekker koud en kun je flink opwarmen in de hete ruimtes. Veel sauna’s hebben zelfs speciale programma’s tijdens de kerstdagen.

7. Musea

Veel musea hebben een speciaal programma voor de winter en de kerstvakantie. Zo kun je in het Amsterdam museum naar het kleine weeshuis. In Het Kleine Weeshuis beleven kinderen van 4 tot 12 jaar met al hun zintuigen hoe het was om in een 17e-eeuws weeshuis te wonen. In het Tropenmuseum vind je onder andere een mega mozaïek in de grote hal van het museum, je kan een hennatatoeage laten zetten en een fotoshoot doen in de stijl van Hassan Hajjaj.

8. Omniversum

Vanaf dinsdag 19 december draait de grootbeeldfilm Sammy’s Avonturen in Omniversum. Voor het eerst zijn de spannende, vrolijke en ontroerende belevenissen van het zeeschildpadje te bewonderen op het 840 m² grote koepelscherm van de Haagse bioscoop. Een bijzondere en grootse (kerst)ervaring voor jong en oud met als extra een spannende speurquiz.

9. Winter vaart

Van donderdag 30 november tot en met zondag 21 januari 2018 vindt de zesde editie van het Amsterdam Light festival plaats. Blue Boat Company organiseert deze editie voor het eerst een vaart speciaal voor kinderen: de Water Colors Kids Cruise! De Water Colors Kids Cruise van Blue Boat Company vaart van 30 november tot 6 januari en neemt jou en je gezin mee langs de spectaculaire lichtkunstwerken die op, om, boven en in het water te zien zijn.

Bekijk ook: WAT LEERKRACHTEN IN DE KERSTVAKANTIE DOEN

10. Kerstmarkt

Een kerstmarkt bezoeken is altijd een leuk uitje! Vaak is er een schaatsbaan, lekker eten en kraampjes waar je van alles kunt kopen. Op de website kerstmarkten vind je ze allemaal bij elkaar.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Dit is een #jufmaikeadd

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren