Over de jaren heb ik een aardig stapeltje kerst prentenboeken verzameld.  Nu zet ik hier de leukste kerst prentenboeken op een rij. 

De leukste kerst prentenboeken

De kleine kerstboom

De kleine kerstboom

Een van mijn favoriete kerstboeken. Misschien wel omdat ik zelf klein ben ;).
Het kleine kerstboompje wil ook heel graag mee genomen voor kerst. Hij blijft als laatste over, maar wordt dan toch opgehaald door een bijzonder iemand.

Ik schreef (les)tips bij het boek en Ruth Wielockx heeft zelf ook een mooie lesbrief op haar site.

Vrolijk kerstfeest, Paultje!

Vrolijk-kerstfeest-Paultje

Het prentenboek met de kerstgedachte: samen leren, delen, spelen en anderen helpen.  Paultje leert ‘Wie goed doet, goed ontmoet.’  Ik schreef hier ook (les)tips voor.

De kleine kerstman

De kleine kerstman De kleine kerstman gaat op reisDe grote kleine kerstman

Een leuke serie over de kleine kerstman. Hij wil ook graag een echte kerstman zijn die de kinderen mag verblijden. Uiteindelijk wordt hij in het eerste boek de kerstman voor de dieren.

In de kleine kerstman gaat op reis krijgt de kleine kerstman van de stadsdieren de vraag of hij ook eens daar langskomt. Het is veel werk, maar met de hulp van de bosdieren lukt het de kleine kerstman.

In de grote kleine kerstman denkt de kleine kerstman dat hij buitengesloten wordt. Maar het blijkt dat de hoofdkerstman juist een leuke verrassing voor hem heeft!

Ook hier schreef ik (les)tips bij.

Kerstmis Dick Bruna

Kerstmis

HET boek met het kerstverhaal geschreven voor kleuters. De kinderen vinden het een heerlijk boek om te horen. De meesten hebben het thuis, maar ze willen het maar wat graag nog eens horen in de klas. De kracht van de eenvoudige illustraties en makkelijk geschreven tekst. Ook onze peuter thuis vindt het een fijn verhaal om voorgelezen te krijgen.

De kerstwens van Raffie

kerstwens van Raffie

Ook dieren willen wel eens kerst vieren, zoals de muis Raffie. Zijn familie vindt het maar onzin. Maar Raffie zet door en roept alle dieren bij elkaar om zijn droom uit te leggen. De dieren gaan allemaal aan de slag om een kerstboom te maken van allerlei rommeltjes. Uiteindelijk komt zelfs de kerstman op bezoek voor wat extra magie.

Het Grote Beren Winterboek

Het Grote Beren Winterboek

Vooral onze peuter thuis is fan, want wat is er nou leuker dan allerlei vakjes open te mogen maken? De kinderen kunnen het verhaal meelezen, door de tekeningetjes die tussen de tekst staan. Het boek is opgedeeld als een huis en op elke bladzijde gebeurt er van alles in de kamers. Alles heeft te maken met kerst. Zo zetten ze de kerstboom op, bakken ze kerstkoekjes en maken de beren zelf versieringen voor kerst. Op de laatste bladzijde wordt er dan echt kerst gevierd.

Wat is jouw kerstfavoriet? 

Koop de boeken bij Libris.