De leukste kerstfilms voor het gezin

De leukste kerstfilms voor het gezin

Het is kerst! En naast het familiebezoek mag een leuke kerstfilm vaak niet ontbreken. Ik zet de leukste kerstfilms op Netflix, online en op televisie in een overzicht bij elkaar. 

De leukste kerstfilms voor het gezin

Netflix

Trolls vakantiespecial

Trolls vakantiespecial

Trolls zijn heel populair onder kinderen op dit moment. Trolls vakantiespecial is een korte film van 26 minuten waarin de Trolls voor het eerst een feestdag organiseren.

Prettige feestdagen vanuit Madagascar

Prettige feestdagen vanuit Madagascar

Ook van Dreamworks zijn de drie korte filmpjes Prettige feestdagen vanuit Madagascar. Heel Madagascar is in de feeststemming rond kerst.

Caspers griezelkerst

Caspers griezelkerst

Houden je kinderen van griezelen? Dan is Caspers griezelkerst een goed idee. In deze film vanaf 6 jaar moet Casper voor de kerstdagen minstens één persoon bang maken, anders zal de koning van de spoken hem flink op zijn kop geven.

Miracle on 34 street

Miracle on 34 street

Een golden oldie, maar daarom niet minder leuk. Blijft speciaal om deze met je gezin te kijken, vanwege het verhaal wel voor wat oudere kinderen. In Miracle on 34 street raken Dorey Walker en haar dochtertje Susan bevriend met een kerstman van een warenhuis die beweert de echte kerstman te zijn. Kunnen wonderen echt gebeuren?

Annie

Annie

Als kind moest ik Annie kijken tijdens de kerstdagen, dat was traditie. Wie kent niet het verhaal van het weesmeisje dat heel graag een nieuw thuis vindt.

Televisie

Eerste kerstdag

Pietje Bell

Pietje Bell

Om 9.00 uur ’s morgens is Pietje Bell te zien op Zapp (NPO 3). Pietje Bell weet als geen ander de stad op stelten te zetten met zijn avonturen. Sommigen spreken er schande van, maar anderen vinden hem een held, zoals zijn vriendje Sproet. Pietje doet allerlei pogingen om geld te verdienen.

Home alone

Home alone

Geen kerst zonder Home alone. Dit jaar zendt SBS6 de klassieker uit om 20.30 uur. Wanneer de familie McCallister op kerstvakantie gaat naar Frankrijk, blijft de acht jaar oude Kevin per ongeluk alleen achter. Al snel nadat hij erachter komt dat hij alleen thuis is leert hij voor zichzelf te zorgen. Maar dan moet hij opeens het huis zien te verdedigen tegen de stuntelige inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Tweede kerstdag

Midden in de winternacht

Midden in de winternacht

Midden in de winternacht is op 26 december om 8.35 uur te zien op Net 5. In deze Nederlandse film ontdekt de tienjarige Max een week voor kerst dat een eland door het dak van de schuur is gevallen. Deze eland, Moos genaamd, kan niet alleen praten maar werkt ook nog eens voor de Kerstman als testpiloot. Tijdens de testvlucht met de slee is het helemaal misgegaan, waardoor hij de Kerstman is kwijtgeraakt. Moos zal de Kerstman heel snel moeten vinden, want zonder Kerstman krijgt niemand cadeautjes. Max & Moos krijgen hulp bij hun zoektocht van zusje Kiki, maar worden ook tegengewerkt door de gemene buurman Panneman.

Pippi Langkous

Pippi Langkous

Pippi Langkous blijft geweldig om samen te kijken. Zapp zendt de film om 10.45 uur uit op NPO 3. In een klein idyllisch dorpje in Zweden neemt Pippi Langkous samen met het aapje Meneer Nelson en het paard haar intrek in de leegstaande Villa Kakelbont. Tommy en Annika, die om de hoek wonen, worden bevriend met Pippi, die zij om haar uitmuntende vertelkunst, haar buitengewone kracht en haar kist met goudstukken bewonderen. Het blijft natuurlijk oppassen voor mevrouw Prusselius, directeur van het Kinderbureau, die Pippi een keurige opvoeding wil geven. Maar echt gevaarlijk zijn die twee dieven die het op Pippi’s goud gemunt hebben.

YouTube

De Sneeuwman

De Sneeuwman is zo’n mooie en lieve film! Gelukkig is de film nog steeds op YouTube te vinden. Wij hebben een SmartTV thuis, dus kunnen we de film heerlijk op groot scherm bekijken.

Hoofdpersoon is James, een jongetje dat als er een dik pak sneeuw is gevallen een sneeuwpop maakt. James is er zo trots op dat hij ’s nachts uit bed stapt om zijn creatie te bekijken. Wanneer de klok 12 uur slaat komt de sneeuwman tot zijn verbazing tot leven. James laat hem zijn huis zien, waarbij ze heel stil moeten doen zodat zijn ouders niet wakker worden.

Stille nacht

Ook op YouTube staat de film Stille nacht.

Het verhaal van de geboorte van Jezus, gezien door de ogen van het kleine maar dapper ezeltje Abib. Abib wordt op de markt gekocht door Josef, die op reis moet met zijn zwangere vrouw Maria. Abib heeft geen zin, hij wil liever luieren dan lopen, maar Maria is lief en heeft heerlijke dadels te eten… En dus laat Abib zien wat hij werkelijk waard is, hij overwint zandstormen in de woestijn en honger en dorst. Maar als de jaloerse Koning Herodus hoort dat Maria in Bethlemhem is bevallen van een koningskind dan stuurt hij zijn dienaren om Jezus te vermoorden. Gelukkig is Abib bij Jezus in de stal en door zijn moed kunnen Josef, Maria en Jezus naar Egypte ontsnappen.

Welke film ga jij kijken? 

Lees ook: LEUKE BLOGS OVER KERST OM TE LEZEN

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren