Hoera, het is kerst! Fijn bij familie op bezoek, of in je pyjama op de bank kerstfilms kijken. Maar wat zijn dan de leukste (online) kerstfilms voor kinderen? 

De leukste (online) kerstfilms voor kinderen

Netflix

We hebben al een tijdje een abonnement op Netflix en dat kan ik iedereen aanraden. Ik gebruik mijn account zelfs wel eens in de klas om een fijne film te kijken met de kinderen.

The Polar Express

The Polar Express

The Polar Express is een van mijn favorieten. Het geloof in de kerstman wordt weer bij kinderen ingeblazen door een speciale kersttrein. Ik ben altijd al fan van Tom Hanks en onze peuter is fan van treinen. Win-win, kijken we deze film mooi samen.

Mickey’s kerstmagie

Mickeys-kerstmagie-Ingesneuwd-in-Mickeys-club

Disney en Mickey Mouse doen het altijd goed bij kinderen. In deze film komen alle Disneyfiguren voorbij, zelfs Belle en het beest! Mickey en zijn vrienden vrolijken Donald Duck op met een feestje.

The Muppet Christmas Carol

muppet christmas carol

Deze film heb ik al zo vaak gezien! Het originele kerstverhaal van Scrooge, maar dan verteld en gespeeld door The Muppets. Hilarisch en prachtig om te zien!

Nightmare before christmas

The_nightmare_before_christmas_poster

Ik denk dat dit mijn favoriete film alle tijden is. Het is de perfecte film voor de tijd tussen Halloween en kerst, maar kan natuurlijk ook goed tijdens de kerst gekeken worden. Jack the pumpkin king ontvoert de kerstman, omdat hij ook wel eens kerst wil vieren in zijn Halloweendorp.

How the Grinch stole christmas

Dr-Seuss-How-The-Grinch-Stole-Christmas-Gallery-1

Gemaakt naar aanleiding van het beroemde boek van Dr. Seuss en (vind ik) het beste karakter van Jim Carrey. The Grinch haat kerst en probeer het te verpesten voor iedereen. Tot er een lief meisje in het kerstdorp heel aardig doet tegen the Grinch.

Kijk voor meer Netflixtips op hun site.

Televisie

Alleen op de wereld

Alleen op de wereld

Geen film, maar de VPRO zendt de serie Alleen op de wereld uit.

Happy feet

Happy Feet

NPO 3 zendt op 25 december om 19.00 uur Happy Feet uit.

Midden in de winternacht

Midden in de Winternacht (2013)

SBS6 zendt maandag 26 december om 15.50 uur de film Midden in de winternacht uit.

Een overzicht van alle films die tijdens kerst uitgezonden worden vind je op Filmvandaag.nl.

Youtube

De Sneeuwman is zo’n mooie lieve film!

Welke film ga jij kijken?