Sinterklaashuizen

De leukste Sinterklaashuizen

Hoera, Sinterklaas is weer in het land! In veel openbare ruimtes zijn speciale huizen en tentoonstellingen rond Sinterklaas. Ik zet de leukste Sinterklaashuizen op een rij. 

Sinterklaashuizen

Venlo

Pakhuis van Sinterklaas

Het Limburgs museum heeft het Pakhuis van Sinterklaas ingericht. Hier is het speelgoed van vroeger en nu uitgestald en maak je kennis met de pieten in een toneelstuk. Als je met je groep komt, kun je zelf speelgoed uitzoeken, inpakken en door de schoorsteen gooien. Als afsluiter kun je mee doen aan de pietengym.

Dordrecht

Het Sinterklaashuis is geopend van Zondag 13 november t/m zaterdag 3 december. Je kunt op visite komen van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur en tussen 13:15 en 17:00 uur. Ook op zaterdag en zondag kun je tussen 12:00 en 17:00 komen voor een leuk bezoekje. Ook voor groepen is het Sinterklaashuis gratis te bezoeken.

Brielle

Een bezoekje aan het Sinterklaashuis in Brielle kun je van tevoren boeken.  Een rondleiding duurt ongeveer 80 minuten en staat onder begeleiding van een piet. Binnen het huis is op woensdagmiddag, zaterdag en zondag een koffie corner geopend. Ook met groepen kun je het huis bezoeken, er is een lespakket beschikbaar.

Bekijk ook: ZELF IN TE VULLEN AFTELKALENDER SINTERKLAAS 2016

Bergen

Sinterklaas heeft een plekje gevonden in Schoorl. Je kunt zelfs dineren met Sinterklaas! Ook met de groep kun je het Sinterklaashuis bezoeken. Er is een huiselijke sfeer. De kinderen kunnen zelf rondlopen in het huis, ze helpen met de dagelijkse activiteiten zoals pepernoten bakken en kadootjes inpakken, praten, spelen en zingen met Sint en Piet.

Emmen

In Emmen overnacht Sinterklaas in de bibliotheek, het is gratis te bezoeken.

Breda

In het Sinterklaashuis in Breda kunnen kinderen kennismaken met de woon- en slaapkamer van de Sint. Ze kunnen er koekjes versieren en er is een knutselhoek. De toegang is gratis!

Utrecht

Sinterklaas logeert van 12 november t/m 5 december weer in Museum Catharijneconvent. In de vaste tentoonstelling ‘Feest! Weet wat je viert’  kunnen kinderen de betekenis van feesten ontdekken. De kinderen maken één van de avonturen uit het leven van de Sint mee. Ze gaan op ontdekkingsreis op de zolder van het statige huis van Sinterklaas aan de gracht. Als alle opdrachten gedaan zijn kunnen de leerlingen de Sint in levende lijve ontmoeten. Voor scholen is er een lespakket.

Helmond

In Helmond staat het Kasteel van Sinterklaas. In een uur krijg je een rondleiding door het kasteel.

Apeldoorn

Het logeerhuis van Sinterklaas staat in Apeldoorn. Er zijn veel leuke activiteiten buiten te doen. Het huis is maar twee dagen open.

Bekijk ook: DE PEPERNOTENFABRIEK VOOR EN DOOR DE KINDEREN

Weert

Het huis van Nicolaas staat in Weert. Elk weekend is een speciaal buitenprogramma. Als je binnen komt, bezoek je de kamers in groepen van maximaal 25 personen. In de troonzaal zit Sinterklaas op jou te wachten.

Uitgelichte foto:  Shutterstock

Heb ik een huis gemist? Plaats ‘m in een reactie.