De Moedhoed

De Moedhoed winactie

De Moedhoed is opnieuw uit gegeven na jarenlang uitverkocht te zijn geweest. Het boek gaat over een jongen die overal bang voor is. Gelukkig heeft zijn opa een idee: de Moedhoed! Je kunt één van de drie exemplaren winnen.

De Moedhoed

Lida Dijkstra schreef het boek De Moedhoed, het werd in 2013 uitgegeven. Hierna was het jarenlang uitverkocht, maar nu is het opnieuw uitgebracht door Uitgeverij Maretak. De sprekende illustraties zijn van Mark Janssen.

Het verhaal gaat over Mees, hij is vaak een beetje bang. Voor de harige hond, gekke geluiden, de wild flapperende duiven, gekleurde strepen in het donker en de krokodil onder zijn bed. Gelukkig heeft opa een oplossing, De Moedhoed. En hij maakt er één van een krant. Samen met opa gaat hij op pad om zijn angsten te overwinnen.

Bekijk het boek hier.

De Moedhoed

Op de laatste pagina vind je hoe je zelf een Moedhoed kunt vouwen.

Wat vind ik?

Het boek leest makkelijk weg, het is een fijn verhaal over bang zijn. Alle kinderen zijn wel eens bang, de één meer dan de ander. Voor al die kinderen is De Moedhoed een mooi verhaal dat ook zeker op school goed voorgelezen kan worden. Je kunt goed praten over emoties, bijvoorbeeld met de emotiemeter. Naar aanleiding van dit boek kun je bespreken waar de kinderen bang voor zijn. En wat ze doen om met die angst om te gaan.

De illustraties zijn sprekend voor jonge kinderen. Ze zijn helder en zacht, zodat het boek geschikt is vanaf 3 tot en met ongeveer 5 jaar.

Win De Moedhoed

Je kunt één van de drie exemplaren van De Moedhoed winnen. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 3 juni mail ik de winnaars.