De Muziekbeurt!

In groep 7 van Manon zijn ze dol enthousiast! ‘Na de spreekbeurt en de boekenbeurt presenteer ik….. Een muziekbeurt, helemaal naar eigen keuze!’

Muziekles

Ik ben dol op de muzieklessen, muziek in alle soorten en maten, ik houd er van. En dat probeer ik uit te stralen naar mijn kinderen in de klas.
Zingen zonder schaamte, luisteren naar muziek, dansen, zelf muziek maken en zelf liedjes schrijven, we proberen het allemaal uit.

Eerste muziekles

De eerste les in het nieuwe schooljaar is altijd even af tasten. Ook wordt er even gelachen als ik voluit meezing met de muziek. Meteen grijp ik dat moment aan om met de kinderen te praten over schaamte, en jezelf durven zijn. Ik weet ook wel dat ik niet de Voice of Holland ben, maar omdat ik het zo heerlijk vind om te zingen, is het zonde om me in te houden. Toch? Dat zijn ze gelukkig met me eens.

Dus maar meteen les 1 met de deur in huis, en samen zingen we het nieuwe lied van de Kinderboekenweek, voor altijd Jong van Kinderen voor Kinderen. We hebben de smaak te pakken en eigenlijk iedereen zingt mee, de een nog wat voorzichtig en de ander net als ik; voluit!

De muziekbeurt

Aan het eind van de les presenteer ik de muziekbeurt.

Iedere week mag een kind iets vertellen over een lied naar eigen keuze. De naam van het lied, de artiest maar vooral waarom je voor dit lied gekozen hebt. Welk gevoel geeft het je, waarom spreekt dit lied je aan? En ook vraag ik de kinderen op zoek te gaan naar een weetje over het nummer. Daarna luisteren we samen naar het lied en zingen we misschien nog een stukje samen.

Wil je weten hoe je een goede boekbespreking maakt? Kijk dan op de site van Jozua Douglas. 

Leren presenteren 

Alle kinderen zijn meteen enthousiast, ze willen allemaal wel als eerste aan de beurt komen. En met ons doel, leren presenteren, in ons achterhoofd, moet dat dus wel goed komen.

Ik had stiekem al gehoopt dat het goed ontvangen zou worden want ook vorig jaar was de muziekbeurt in groep 7 een succes.

En je kan wel raden dat ook mijn muziekkennis zo wat uitgebreid wordt! Er komen echt de meest uiteenlopende muziekstijlen voorbij, en ja, zo blijf ik ook lekker up to date qua top 40! Een heerlijke manier om de week mee af te sluiten, zo gaan we allemaal vrolijk het weekend in!