De Noorse schat Rekenmysteries WIN

De Noorse schat Rekenmysteries WIN

Rekenmysteries is een serie lees- en rekenboeken die aangevuld zal worden met nieuwe titels. De Noorse schat is het eerste deel in de serie over Vikingen. Je bepaalt zelf het verloop van het verhaal door goed te rekenen. Zelf lezen en rekenen vanaf 9 jaar, leuk voor in de klas! Je kunt één van de drie exemplaren winnen. 

De Noorse schat

Rekenmeester Olof zit het liefst de hele dag munten te tellen in zijn luie stoel. Helaas, op een dag vindt Vikingkapitein Krieg een geheimzinnig kistje met een rekenraadsel erop. Lukt het hem om het kistje te openen? Wel als je als lezer meerekent, want hiermee vind je het goede gevolg van het verhaal. Olof wordt meegesleurd op schattentocht, samen met zijn stoere assistente Astra. Lukt het de dappere Vikingen om de schatkamer van koning Gorm de Slimme te vinden? Daar help jij dus bij  door de raadsels op te lossen waardoor ze de schat kunnen vinden. Lukt het niet? Lees dan de tip of bekijk een filmpje online. Lukt het dan nog niet? Tja, dan kun je de schat waarschijnlijk niet vinden.

Bekijk het boek hier

Wat zijn de Rekenmysteries?

Rekenmysteries is een serie lees- en rekenboeken die aangevuld worden met nieuwe titels. De verhalen hebben steeds andere thema’s: bijvoorbeeld geschiedenis, zoals De Noorse schat, natuur, de ruimte of het leven op aarde. Het zijn mooie geïllustreerde leesboeken in kleur met ruimte om aantekeningen te maken bij de rekenonderdelen.

De Noorse schat

Wat vind ik?

Het boek ziet er meteen aantrekkelijk uit als je het ziet. Het lijkt me ook een leuk vakantieboek om mee te nemen. Het heeft verschillende onderwerpen: lezen natuurlijk, geschiedenis en rekenen. Zo worden rekenaars uitgedaagd om te lezen en kinderen die juist van lezen houden moeten ook rekenen. Ideaal als boek voor in de klas, bijvoorbeeld om te maken als het reguliere werk af is.

Het is wel duidelijk vanaf groep 5. Er staan bijvoorbeeld deelsommen in, dan moet je wel de tafels kennen. De rekenmysteries zullen ook oplopen in moeilijkheid, dit is het eerste niveau, vanaf 9 jaar. Het zijn rekenopdrachten die passen bij de doelen van school, maar soms zijn het ook raadsels waar je wat meer op moet puzzelen.

Het is in samenwerking gemaakt met Patsboem!

Ik vind het aansprekend eruit zien door de lettertypes en de illustraties. Het verhaal is spannend, behalve als je verkeerd rekent natuurlijk ;). Ik vind het echt een aanrader voor in de klas!

Bekijk het boek hier

Win

Ik mag drie exemplaren weggeven van de uitgever, Van Gorcum. Laat hieronder (op de site) een reactie achter voor wie je mee doet. 24 mei mail ik de winnaars.

Er staan affiliate links in dit blog.