De NOT 2019 voor kinderopvang of peuterspeelzaal

De NOT 2019 voor kinderopvang of peuterspeelzaal

Door Yvonne. Van 22 t/m 26 januari a.s. is de NOT in de Jaarbeurs (Utrecht) er weer! Deze is niet alleen voor het onderwijs interessant, maar ook als je werkzaam bent in de kinderopvang of op een peuterspeelzaal werkt. Als peuterjuf deel ik graag mijn persoonlijke tips met jullie voor de NOT 2019 voor kinderopvang of peuterspeelzaal. 

Ik ga er dit jaar voor de eerste keer heen, dus ik ben heel benieuwd! Ik heb me opgegeven voor drie workshops op zaterdagochtend. In de middag ga ik eerst op bezoek bij juf Maike in de Bloggerstraat. Wist je dat ze zaterdag een gratis lunch weggeeft voor de 1e die tijdens lunchtijd komt? Ik ga in ieder geval proberen de eerste te zijn….wie weet zie ik je daar! Daarna ga ik de rest van de beurs verkennen, maar na een blik op de website van de NOT te hebben geworpen, leek het me verstandig om in ieder geval een keuze te maken uit de grote hoeveelheid aanwezige organisaties.

Hieronder de tips waar ik als peuterjuf sowieso naar toe wil tijdens de NOT.

De NOT 2019 voor kinderopvang of peuterspeelzaal

1. Active floor

Via social media heb ik al iets gelezen over deze interactieve beweegvloer. Plezier in bewegen en meteen ook iets leren wordt hier gecombineerd. Ik verzin als peuterjuf graag activiteiten om te bewegen met de peuters, maar ik ben benieuwd of ik overtuigd raak van deze nieuwe manier van kinderen laten bewegen. Je kunt Active floor vinden in stand 03.D097.

2. Studio Swing

Ik volg Lenneke al een tijdje via social media. Op Facebook kun je haar vinden met de groep Inspiratiegroep Bewegend Leren voor HJK (het jonge kind) en de pagina van Studio Swing. Ze geeft leuke beweegideeën voor het jonge kind. Door haar enthousiasme wil je gewoon met de lessen aan de slag. Ook inspireert ze door muzieksuggesties te doen. Dus ik ben benieuwd wat ik bij de stand van Studio Swing zal vinden. Je vindt de stand bij 01.F094.

3. Joeppie

Ik ben altijd gek op mooi materiaal om te gebruiken op de peuterspeelzaal. Ik wil zeker even bij de stand van Joeppie gaan kijken wat voor nieuw materiaal er op de markt is. Die nieuwe ideeën ga ik meenemen en delen met mijn collega’s, zodat we ons speelgoedbudget goed zullen besteden.
Joeppie is te vinden bij stand 01.F123

4. Mees & Co

Even niks voor de peuters, maar iets voor mezelf! Mees & Co heeft leuke ‘juf’ en ‘meester’ producten te koop: t-shirts, truien, tassen, etc. Zal er nog iets te koop zijn als ik zaterdag op bezoek ga bij de stand van Mees & Co? Ik hoop het wel! De stand is te vinden bij 01.A146.

5. Opzijnplek.nl

Dit bedrijf ken ik nog niet. Maar op de site van de NOT lees ik dat ze materialen verkopen die de ontwikkeling van kinderen stimuleren en dan vooral tijdens het buiten spelen. Nadat ik dit las en hun website had bezocht, ben ik nieuwsgierig wat ik bij hun stand te zien zal krijgen. Je vindt de stand bij 01.C122.

Lees de tips van Juf Maike voor de NOT 2019

6. Boekstart

Voorlezen vind ik natuurlijk erg belangrijk. Boekstart promoot het (voor)lezen op school, thuis en de kinderopvang. Door de samenwerking kunnen we er voor zorgen dat er over een aantal jaar geen kind meer een leesachterstand heeft . Hoewel ik Boekstart al ken ga zeker nog even bij hun stand bij 01.D127 kijken.

7. Lobbes Educatief

Lobbes ken ik al als particuliere koper, maar nog niet het educatieve deel van dit bedrijf. Ik ben erg benieuwd naar het educatieve materiaal en de inspirerende leermiddelen die ze aanbieden via hun site. Welke zullen ze meenemen naar hun stand op de NOT? Ze staan op stand 03.D018.

8. Robbie’s Toys – Hubelino

Bij Robbie’s Toys ben ik erg benieuwd naar Hubelino. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit speel- en bouwmateriaal nog niet in het echt heb mogen bewonderen. Ik wil tijdens de NOT het materiaal eens goed bekijken en bedenken of dit ook iets zou kunnen zijn voor onze 3+ groep. De stand is te vinden bij 03.D106.

9. Stichting Lezen

Stichting Lezen is het kennis- en expertisecentrum voor leesbevordering en literatuureducatie.
Ik ben benieuwd of ik inspiratie zal vinden bij hun stand.  Ze zijn te vinden bij stand 01.A021.

10. Het Kleine Avontuur

Thuis ravotten, onderzoekend leren en avontuurlijk werken! Daar valt mijn oog meteen op als ik hun pagina bekijk op de NOT website. Dat spreekt mij wel aan dus ik ben benieuwd wat ze te bieden hebben. Je vindt ze in stand 01.B128.

In deze lijstje heb ik bewust geen uitgeverijen gezet. Gewoon simpel, omdat ik niet kan kiezen! Ik begrijp dat alle uitgeverijen te vinden zijn in Kinderboekenland (Hal 1) dus ga ik gewoon een rondje uitgeverijen plannen voor de middag. Lekker (nieuwe) boeken spotten!

Ook ga ik zeker naar de Bloggerstraat (Hal 2). Op zoek naar bekende gezichten en zien hoe de bloggers live bloggen over de NOT. Ik heb er in ieder geval zin in! Zie ik je daar?

Kijk op de site van de NOT hoe je kaarten kunt reserveren.

Afbeelding: Abstract defocused blurred of people in public trade show expo event at modern exhibition hall background. Door Pla2na