De pareltjes van het onderwijs

De momenten waarin je een traantje weg pinkt, de fantastische uitspraken, de keren dat je de allerliefste wordt genoemd en met een tas vol tekeningen naar huis gaat. Een nieuwe rubriek: De pareltjes van het onderwijs.

In deze nieuwe rubriek laat ik elke week een aantal pareltjes van het onderwijs langs komen. Heb je ook zo’n parel? Laat het me weten op Facebook of mail me op info @ jufmaike.nl. Wie weet komt jouw parel langs op de site.

Mijn bruiloft op school

Getrouwd op school

Ik trap af met mijn pareltje in mijn carriere: de dag dat ik nog een keer trouwde op school. Wat een mooie dag was dat! Ten eerste al omdat ik nog een keer mijn jurk aan mocht, yes! Maar ook de hele ceremonie was fantastisch.
Een van de moeders deed ‘s morgens mijn haar, een andere moeder maakte de bruidstaart voor de klas, mijn directeur trouwde ons en ik had kleuters uit mijn klas als getuigen, bruidsjonker en -meisje en twee ringen aangevers.
Alle kleuters (vier klassen toentertijd) waren bij de plechtigheid.
De kleuters, die nu in de groepen 4 en 5 zitten, hebben het er nog wel eens over.
Ik zou de dag zo over doen, maar als het goed is trouw ik maar een keer ;).

Juf, waar werk jij?

Een parel die wij als kleuterleerkracht vaak horen is: ‘Waar werk jij?’ Want je bent volwassen, net als hun ouders, dus zul je wel werk hebben. Als ik terug vraag: ‘Waar denk jij dat ik werk?’ Dan is het: ‘thuis, want je hebt een zoontje’. Of: ‘Ik denk dat je geen werk hebt.’
De vraag waar je op school dan slaapt is ook zo leuk. ‘Waar staat je bed?’ is ook zo’n veel gehoorde heerlijke uitspraak.
Ik vind het ook kostelijk om constant ‘mama’ genoemd te worden en dan niet door mijn eigen kind ;). Ook ben ik wel eens ‘oma’ genoemd, maar daar vind ik mezelf toch echt te jong voor, haha.

Heb je ook een parel? Laat het me weten!