De relaxte leraar

De relaxte leraar

Hoeraaaa, mijn tweede boek is er! De relaxte leraar is nu te bestellen, krijg je ‘m zo snel mogelijk :). Maar waarom schreef ik dit boek?

De relaxte leraar, hoe ik op het idee kwam

Ik kreeg vaak berichtjes na De gelukkige leraar met: ik kijk uit naar je volgende boek! Maar ik had geen idee, geen inspiratie. Ik vond het wel best, genoot van het succes van het eerste boek en verder zag ik het wel. Maar zoals het vaak bij mij gaat, ineens begint er klein vuurtje te branden, zoals bij de Avond van de leraar vorig jaar.

Bestel De relaxte leraar

 

Hier mocht ik spreken over welbevinden van jou als leerkracht. Langzaamaan begon het vlammetje een kampvuur te worden en wilde ik een boek over je welbevinden in de breedste zin van het woord schrijven binnen je vak als leerkracht. Want alleen voor jezelf kunnen opkomen, waar ik veel over vertel in mijn eerste boek, is niet genoeg! Een quote uit mijn boek:

Jij bent de professional binnen je school, je team en je klas en hopelijk stel je jezelf ook (steeds meer) zo op. Je wilt vast ook leren over nog beter lesgeven, zorg voor de kinderen, hoe je je beweegt in het team en hoe je het vak aantrekkelijker maakt. Maar voor mij is dat een-op-een verbonden met jou als mens. Goed voor jezelf zorgen is óók professionele ontwikkeling.

Dus dat!

Zelfzorg zweverig?

Vind ik dus niet. Het is gewoon knetterhard nodig om jou goed in het vak te laten staan. Val alsjeblieft niet uit, lerarentekort enzo… Zelfzorg draait ook juist om professionaliteit! Het boek gaat over wat je zelf kunt doen om vol energie voor de klas te staan, hoe je kunt werken aan meer veerkracht en hoe je kunt doen waar je voor staat. Maar daar heb je ook je schoolleider, IB’er en je team bij nodig, die vergeet ik zeker niet in het boek ;).

Het kan zwaar zijn, maar het is bovenal een geweldig beroep. Laten we zorgen dat het zo mooi blijft!

Waar gaat het boek dus over?

Je moet eerst goed voor jezelf zorgen, zodat je er ook voor je leerlingen kunt zijn. Maar hoe doe je dat nou als de druk van bergen administratie op je schouders rust en ouders, collega’s of schoolleiders in je nek staan te hijgen? In De relaxte leraar beschrijft juf Maike aan de hand van eigen ervaringen en met bijdragen van onder meer Marald Mens, Kees van Overveld en Steven Laureys, hoe je zelf voor meer rust en ontspanning zorgt, zodat je met volle energie voor de klas kunt staan. Ze geeft antwoord op vragen als: Hoe kun je goede keuzes maken, voor jezelf en de klas? Hoe zorg je ervoor dat je niet onderuitgaat? Hoe zit het eigenlijk met je eigen sociaal-emotionele ontwikkeling? En waarom zorgt compassie voor jezelf voor meer veerkracht, meer empathie, meer productiviteit, minder angst voor fouten en meer zingeving in je werk als leraar?

Helaas gaat de boekpresentatie niet door, maar je kunt het boek wel bestellen