De rupsjes lossen het op: Het scheetje

De rupsjes lossen het op: Het scheetje

Ik heb een verhaaltje geschreven om voor te lezen aan kleuters. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Zal ik vaker schrijven en de verhaaltjes op mijn website plaatsen? Het eerste verhaal heet Het scheetje. En de serie heeft als werktitel: De rupsjes lossen het op. 

Juf Annelies en haar rupsjes

De verhalen: Juf Annelies is een ontzettend lieve, maar rommelige juf van groep 1/2. Er gaat altijd van alles mis in haar klas wat haar kleuters dan op moeten lossen. Ze staan de juf bij met raad en daad en zorgen ervoor dat de strenge directeur Juf Roos niets merkt als het weer eens mis gaat. Hieronder zal ik het eerste verhaaltje schrijven. 

De rupsjes lossen het op: Het scheetje

Het is stil in de klas. Alle rupsjes zijn hard aan het werk. Ze moeten een tekening maken over de vakantie van Juf Annelies. Sem vindt het heel moeilijk, hij bijt op zijn potlood. Ik heb zoveel gedaan, ik kan niet kiezen waar ik de tekening over maak, denkt hij. Prrrrft hoort Sem. Hij kijkt op. Juf Annelies loopt langs en gaat op haar knieën bij Sem zitten. “Lukt het niet?” vraagt ze. Sem schudt zijn hoofd. Prrrrft hoort hij weer. En nog eens Prrrrft. Zou het?… Sem durft het bijna niet te denken. Zou het de juf zijn? De klas begint al een beetje te stinken. Prrrrft!

“Ja sorry jongens en meiden”, zegt juf Annelies. “Ik heb gisteren bruine bonen gegeten en nu moet ik steeds…En nu moet ik steeds eeeh…” “Scheten laten juf!” roept Tom door de klas. Alle kinderen in de klas lachen hard. “Eeeh ja, dat dus” zegt juf Annelies met een rood hoofd. “Wat moet ik nou doen?”

Floor weet wel iets: “Je moet bloemetjes aan je billen plakken juf! Dan stink je niet zo.” En Rachida vraagt: “Zal ik deo achter je aan spuiten juf?”Rozemarijn zegt: “Mijn moeder zegt altijd dat je de windjes lekker moet laten vliegen. Maar dan wel buiten, anders stinkt het zo.” Dat vindt de juf wel een goed idee.

“Kijken jullie dan goed of juf Roos er niet aan komt?” Juf Roos is de directeur van de school en een beetje streng. “Luka en Mila gaan jullie op de uitkijk staan bij de deur?” “De kust is veilig juf!” roept Luka als hij op de gang gekeken heeft.

Juf Annelies loopt rustig naar buiten. Snel lopen de kinderen naar het raam. Ze zien juf Annelies om zich heen kijken. Dan hurkt ze zich in de poephouding. De klas hoort een hele lange en harde PRFFFFFFFT! Tamar doet haar best om haar lach in te houden. “Ssssssst”, sist Sep. Anders komt Juf Roos nog.”

“Zo, dat lucht op” zegt Juf Annelies als ze de klas weer in komt. En dan houden ze het niet meer. Gillend van het lachen rollen de kinderen over de tafels. Plotseling staat juf Roos in de deuropening. “Wat is hier aan de hand?” zegt ze streng. “O niks hoor” zegt Juf Annelies snel. “Ik maakte maar een grapje. Kinderen, gaan jullie maar snel weer aan je tekening.” Dat doen ze. En Sem? Hij weet ineens wat hij wilt tekenen: die keer dat papa een stuk wc papier uit zijn broek had hangen op de camping.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van het verhaaltje vinden en of ik er meer (elke week bijvoorbeeld) zal plaatsen op de site. Laat het me weten in een reactie! 

Afbeelding: Group Of Small Kids Sitting Around The Teacher Reading A Story Door NotionPic