De staf van de farao's

De staf van de farao’s WIN

Het eerste deel van een nieuwe humoristische detective-piratenserie, Scheurbuik Stormsz, is verschenen bij Uitgeverij De Fontein. Het heet De staf van de farao’s, is vanaf 8 jaar zelf te lezen. Je kunt het winnen!

Het is een grappig boek binnen het thema van de Kinderboekenweek 2021, want het gaat niet alleen over piraten, ze zijn ook nog eens detective!

De staf van de farao’s

Storm woont in een weeshuis, maar hij heeft een droom, varen. Hij besluit scheepsjongen op de Bloedhond te worden. Pas wanneer het schip uitvaart, ontdekt Storm dat het geen piraten-, maar een detectiveschip is. De bemanning bestaat uit de slimste piraatdetectives die er zijn. Zij lossen mysteries van de Zeven Zeeën op. In het kraaiennest ontmoet Storm Ross, een vlotte meid die alles durft; zij helpt hem overleven aan boord. Hun eerste opdracht is de staf van de farao‘s opsporen. Zijn Ross en Storm nog slimmer dan de allerslimste piraten?

Bekijk het boek hier. 

De auteur en illustrator

Derek Keilty schreef al veel kinderboeken, waarvan er één werd genomineerd voor Children’s Books Ireland Book of the Year. Zijn werk is vertaald in diverse talen. Hij woont in Belfast met zijn vrouw Elaine en tweelingdochters Sarah-Jane and Rebekah. Mark Elvins woont in Yorkshire. Het liefst tekent hij piraten.

De staf van de farao's

Wat vind ik?

Ik moest even inkomen in het verhaal. Maar dat is helemaal persoonlijk, ik denk dat ik niet zo van piraten en detectiveseries houd. Ik denk namelijk dat kinderen vanaf 8 jaar dit helemaal leuk zullen vinden. Het is spannend, grappig en mooi geïllustreerd. Het ziet er aantrekkelijk uit om zo op te pakken in de boekwinkel. De zinnen zijn niet te lang, dus het leest prettig. Maar er komen wel moeilijke woorden in voor die de kinderen kunnen leren kennen, zoals sloopkogel en zonder mijn medeweten. Kinderen die wat moeite hebben met lezen kunnen wel struikelen over de wat meer “ouderwetse” woorden, die kun je daarbij helpen.

Ik denk dat onze zoon van 7 dit boek heel leuk kan vinden. Maar hij zit met zijn neus nu nog liever in boeken zoals Dog Man, wellicht later dus ;).

Win

Je kunt een van de twee exemplaren winnen van het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 19 oktober mail ik de winnaars.

Er staat een affiliate link in dit blog.