De traktaties van onze peuter

De traktaties van onze peuter

Ons zoontje werd afgelopen vrijdag drie jaar en mocht trakteren bij de peuterspeelzaal en bij zijn gastouder. Ik laat zijn keuze, de traktaties van onze peuter, zien. 

De traktaties van onze peuter

Onze zoon mocht op twee plekken trakteren: op de peuterspeelzaal en bij zijn gastouder. Er moesten dus twee traktaties worden gemaakt en hij mocht zelf kiezen.

Lees ook: LEUKE TRAKTATIES VOOR PEUTERS

Gezonde traktatie

Ik vond het toch wel fijn om een gezonde traktatie mee te geven, dus keken we samen op Pinterest naar gezonde traktaties voor kinderen. Er zijn zoveel leuke mogelijkheden, ze zien er allemaal erg leuk uit.

Lees ook: LEUKE TIPS VOOR GEZONDE TRAKTATIES

Krokodil

Nog voordat we op Pinterest keken wist onze peuter dat het in ieder geval de krokodil moest worden. Die had hij al eens op de peuterspeelzaal gehad van een andere jarige en die vond hij zo leuk!

Krokodil traktatie

Ik kocht een komkommer, cocktailworstjes, kaasblokjes, druiven, cocktailprikkers en kleine vlaggetjes (van de Hema). Op de foto staat ook een stukje koek, die moest er per se op van onze zoon ;).

Krokodil traktatie

Ik sneed de achterkant van de krokodil af en maakte hier poten van. De voorkant van de komkommer sneed ik een stuk in. Met een half worstje maakten we hier een tong in. De ogen zijn twee rozijntjes op een halve cocktailprikker geprikt.

Ik gebruikte een worstje, een kaasblokje en een druif voor in de krokodil. Het kan ook met ananas, maar onze zoon koos voor druiven, vindt hij lekkerder :). De vlaggetjes mocht hij er zelf in steken, hier heb ik later nog de naam en de leeftijd van onze zoon op geschreven.

Krokodil traktatie

Ik moet zeggen dat ik de traktatie ook aardig vind gelukt.

Minion bananen

De foto’s heb ik uit mijn Instagram account gehaald, Instagram stories. Vandaar dat er letters op staan.

Minion bananen traktatie

Er moest dus ook een traktatie voor bij de gastouder komen, ook hier was onze zoon snel uit. Op Pinterest zag hij Minion bananen, die moesten het worden!

Heel makkelijk, ik kocht wat bananen en printte het patroon uit. Het patroon voor om de bananen vond ik op de site Geefmijmaaruiensoep.

Minion bananen traktatie

Het knippen en plakken was even wat werk, maar ze zien er dan ook wel erg leuk uit! Ik betrok onze zoon er telkens in door te vragen welke ogen en mond erop moesten. Het knippen en plakken was voor hem nog wat moeilijk.

Minion bananen traktatie

Ik moet zeggen dat ik wel tevreden ben met het resultaat. Beide traktaties zijn goed gelukt. Ik vond het vooral erg leuk om onze zoon zelf te laten kiezen, hij was ook blij met het resultaat.

Wat is jouw traktatietip?