vakantiekring

De vakantiekring, dank voor je tip Maike!

(Door Monique) Schoolvakantie staat voor mij gelijk aan wekkervrij. Er moet wel van alles gebeuren, maar niet ’s morgens vroeg al om half zeven. Het is zo’n eerste dag na een vakantie dan ook wel wennen aan het weer ‘moeten’. Niet alleen voor mij als leerkracht, ook voor de kinderen. Daarom was ik zo blij met de tip van Maike: De vakantiekring, maar dan anders

De dag op een leuke manier starten

Gelukkig hebben we de vele tips die we op internet tegenkomen om de dag op een leuke manier te starten. Een kringgesprek neemt normaliter na een vakantie een hoop tijd in beslag. Vaak moet je het ook nog splitsen in twee momenten omdat bijna iedereen iets vertellen wil over. Zelfs met een tijdsrestrictie ben je al gauw een uur onderweg. Voor een volwassene is een uur concentratie al lastig, laat staan als je kind bent.

Lees ook: VAKANTIEKRING, MAAR DAN ANDERS

De vakantiekring, maar dan anders

Lang leve de tip van juf Maike! De 1e ochtend na de kerstvakantie stond traditiegetrouw de kring op het programma. Dit jaar ging ik het anders doen. Ik had mijn spiekblaadje gemaakt met hulp van de tip. Sta op als…. De kinderen zaten in de klas verspreid te wachten tot de eerste sta op als….kwam. Tuurlijk had iedereen Kerst gevierd, opblijven tot 00.00 en vuurwerk/sterretjes scoorden ook heel hoog. De ene helft was naar de film gegaan, de andere helft was gaan zwemmen. Tijdens het opstaan werd er driftig met elkaar gecommuniceerd. Er was oprechte belangstelling voor elkaar. Praktisch iedereen vertelde met of luisterde naar een ander. Ze raakten in gesprek met kinderen waar ze normaal niet zo snel mee spraken tijdens pauzes. Mooi om te zien.

Lees ook: TIPS VOOR EEN POSITIEF BEGIN VAN DE DAG IN DE KLAS

Oprechte interesse

Bij de eigen suggesties bleken ook gemeenschappelijk zaken te zijn…Pokémon vangen, gaan logeren, op de Wii spelen. In een korter tijdsbestek hebben we de vakantie doorgenomen, hebben de kinderen oprechte interesse aan elkaar laten zien en was de concentratieboog prima. Top gedaan Maike! Op naar je volgende tip 🙂

Lees ook: WAAROM IK ZO KORT MOGELIJK IN DE KRING ZIT

(Wat leuk om te lezen dat mijn tip zo goed werkte in de klas. Zo tof om reacties uit de klas n.a.v. een blog te lezen! Ik ga zeker meer tips schrijven 🙂 – Maike). 

Afbeelding: Shutterstock