De verjaardag van de luiaard: win

De verjaardag van de luiaard: win

Luiaarden zijn helemaal “in”. Ook wel logisch in dit drukke, gehaaste leven. Iedereen verlangt naar een beetje rust en daar is de luiaard heel goed in. Zo ook in het boek De verjaardag van de luiaard. Want wat doet de luiaard het liefste als hij jarig is? Juist, slapen…

De verjaardag van de luiaard

De luiaards is jarig, maar hij weet eigenlijk helemaal niet wat dat is: jarig zijn… De dieren organiseren een verjaardag voor hem en proberen uit te leggen wat een verjaardag is. Dansssssssen volgens de slang, lekker eten volgens de beer, cadeautjes uitpakken volgens de spin. Maar de luiaard heeft moeite met zijn ogen open houden. De luiaard vindt als dat feestvieren verschrikkelijk, hij wordt er zo moe van… De eekhoorn beslist dan dat het de verjaardag van de luiaard is en hij dus zelf mag weten wat hij wil doen! Slapen natuurlijk! En alle dieren slapen met hem mee. Want samenzijn en vieren dat je geboren bent is het belangrijkste.

Bekijk het boek hier

De verjaardag van de luiaard

Wat vind ik van De verjaardag van de luiaard?

Ik las het boek aan mijn klas voor net voor een verjaardag. Dat was extra feest natuurlijk en de kinderen waren meteen betrokken. Ze vonden het leuk om te raden wat de dieren graag wilden op een feestje. De tekst is wel wat lang, waardoor ze niet contant geconcentreerd waren. De illustraties zijn heel lief en zacht. Je wordt er al rustig van als je er naar kijkt.

Het boek lag per ongeluk in onze boekenbak en kinderen lieten het boek aan hun ouders zien. Dus ze zijn zeker wel enthousiast!

Win

Je kunt een exemplaar van het boek winnen. Laat hier een reactie achter, ik mail maandag 1 juli de winnaar.