verlaten leerkrachtenkopjes

De verlaten leerkrachtenkopjes

Ze staan er wat gedesoriënteerd en ongesorteerd bij. De verlaten leerkrachtenkopjes op het aanrecht. Ze staan in ieder geval niet in de nog half lege afwasmachine. Maar van wie zijn ze? Een analyse. 

De verlaten leerkrachtenkopjes

Waar komen ze toch vandaan? En waarom staan ze niet in de afwasmachine?

Het is een leerkrachtenweetje: als er een kopje op het aanrecht staat, dan zet je die van jezelf er gewoon bij. Zonder in de afwasmachine te kijken uiteraard!

Lees ook: 21 KEER JE WEET DAT JE LEERKRACHT BASISONDERWIJS BENT ALS

Maar van wie zijn ze?

Lippenstift

Die ene daar, met een halve lippenstiftmond erop. Die is vast snel neergezet door de heeft-altijd-haast-leerkracht. Ze rent altijd door het gebouw op haar high heels met haar sjaal wapperend achter haar aan. Je krijgt een wegwuivend handgebaar en de uitroep ‘Geen tijd!’ als je haar een vraag probeert te stellen.

Koffiedrab

Er staat een kopje met zoveel drab erin dat je de toekomst erin zou kunnen voorspellen. Die is van ik-drink-zo-vaak-mogelijk-koffie-en-het-liefst-nog-sterker-dan-ik-nu-heb-collega. Te herkennen aan zijn grote ogen, constante alertheid en proberend elk gesprek in de teamkamer te volgen, ook als er 30 collega’s zitten.

Lees ook: HOE JE EEN LEERKRACHT IN HET WILD HERKENT

Kerstmok

Er staat ook een kerstmok. Je weet wel, zo’n lekkere grote waar je liters thee in kwijt kan. De eigenaar kaapt hem in haar lange jurken met bijpassende lange lokken en geitenwollen sokken in alle vroegte weg. Om er een of ander zelf gebrouwen kruidenmengsel in te gieten die ze eerst hangend achter haar bureau verorbert. Dan kan ze pas beginnen met de dag.

Dienblad met kopjes

Er staat ook een dienblad vol met lege koffiekopjes. Dat is het dienblad van de directeur die net weer een of andere belangrijke hoge piefenafspraak heeft gehad. En nee, niet met de kinderen.

Half lege kopjes

Ik zie ook een heleboel half lege kopjes. Die moeten wel van de ‘gewone’ leerkracht zijn. Altijd druk met de kinderen en daardoor amper tijd om het kopje leeg te drinken. Aan het einde van de dag verzamelt de leerkracht de tien half lege kopjes in de klas en zet ze snel op het aanrecht voordat hij of zij weer achter de computer kruipt.

Lees ook: 21 KEER WAT DE LEERKRACHT ZEGT VS WAT DE LEERKRACHT DENKT

Welk kopje herken jij? 

Uitgelichte foto:  Shutterstock