De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles WIN

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles WIN

Sinds ik De gruwelijke geschiedenis van de wereld heb gelezen, ben ik fan van de Waanzinnig om te weten serie. Je kunt nu De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles winnen. Een informatief boek met allerlei verbluffende feitjes en weerzinwekkende weetjes over de wetenschap

Wist jij dat Darwin acht jaar lang zeepokken bestudeerde in zijn huis voordat hij zijn boek over de evolutie theorie schreef? Ik ook niet! Maar dat soort weetjes staan in het boek, ik vind het leuk. Het wordt geïllustreerd met grappige tekeningen, zoals de vrouw van Darwin die een kom met zeepokken naar zijn hoofd gooit. Dit boek is wat minder gruwelijk dan die over de geschiedenis. Volgens de groep 6 die ik lesgaf wel fijn, die vonden de verhalen wel wat eng ;).

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

Dit boek begint bij het begin. Gek hè?! ;). Van het heelal dat nog maar een seconde oud was tot het grote overzicht van alles.  Het neemt je mee op reis van het allerkleinste atoom naar het allerdiepste zwarte gat en van de oerknal naar de verre toekomst. Je ontdekt alles over de tijd van de dinosaurussen, vliegt door het heelal en neemt een duik in de ingewanden van het menselijk lichaam. Natuurlijk dus met hilarische illustraties, grappen en weetjes over de wetenschap.

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles WIN

Wat vind ik?

Ik vind het boek zo heerlijk geschreven! Vol grappen, maar ook klare taal voor kinderen vanaf acht jaar. Een aanrader is ook de tijdlijn die achterin het boek staat. Hierin zie je in een oogopslag het ontstaan van het leven op aarde. Met op het einde wanneer de fantastische genieën hun theorieën over het heelal, de evolutie en zwaartekracht verspreid hebben. Natuurlijk vind je over die genieën ook informatie door het boek heen.

Ik leer zelf ook veel uit het boek, zoals over DNA, wat ik toch altijd een beetje ingewikkeld vind.

Win

Dit boek moet toch in elke bovenbouwklas staan? Ook heerlijk voor de kinderen om zelf in te bladeren en stukken te lezen. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 20 april mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier

Er staat een affiliate link in dit blog.