Denemarken West-Jutland met kinderen

Denemarken West-Jutland met kinderen

We werden uitgenodigd om een week in Denemarken te verblijven. Een mooie samenwerking tussen Visit Denmark en Landal. We genoten van het mooie land en alle (educatieve) activiteiten die je met kinderen in West-Jutland kan doen.

Denemarken West-Jutland met kinderen

Voor ons in het midden van het land stond er 8 uur rijden op teller naar West-Jutland. Natuurlijk werd het wat langer, want je wilt ook even pauzeren tussendoor. In zo’n tien uur waren we bij Landal Seawest. Een prachtig park van waaruit je veel in Denemarken kunt bezoeken.

West-Jutland heeft prachtige, lichte en brede stranden. Het wordt goed onderhouden en is heel schoon. Op meerdere plekken kun je het strand op, er zijn minder strandtenten dan in Nederland te vinden. Maar heerlijk rustig door die brede stranden! We mochten ook veel educatieve uitjes bezoeken, dus we hebben ons niet verveeld ;).

WOW PARK

WOW PARK

WOW PARK is by far onze favoriet om te bezoeken met kinderen in West-Jutland. Eerlijk? Ik vind het zelf leuker dan Legoland. Je bent de hele dag buiten, hebt enorm veel plezier, ook als volwassene, want je wordt uitgedaagd om ook vooral zelf mee te spelen. Je kan niet stilzitten, het is echt veel te leuk! Wat hebben we gelachen bij de grote netten met ballen waar je constant omvalt. Je mag je eigen eten en drinken meenemen, worstjes bakken, popcorn poppen en je verwarmen aan de vuurtjes in het midden van het park. We kwamen er net na openingstijd aan en gingen net voor sluitingstijd weer weg. Ik zou er zo weer heen gaan.

Naturkraft

Naturkraft

Ook Naturkraft was leuker dan we van tevoren dachten. De route er naar toe was al heel mooi, maar ook in het ontdekmuseum vonden we het tof. Er was zoveel om zelf te ontdekken! De hele belevenisruimte, zowel binnen als buiten, om de krachten van de natuur. Je kunt zowel binnen als buiten spelen, dus ook kinderen kunnen zich uren vermaken.

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr

De vuurtoren van Lyngvig Fyr lijkt wel op één van onze waddeneilanden te staan. Zo’n mooi strand en het uitzicht, echt geweldig! Je vindt er ook de witte stranden, dus sowieso een bijzondere plek om eens langs te gaan.

Met je auto het strand op

Strand Vejer

Ook een bijzonder uitje vonden wij, want dit mag in Nederland niet meer: met je auto het strand op. Grappig gezicht hoor, al die campers en busjes die voor een dagje het strand oprijden. Wij deden dit bij Vejer.

Tirpitz-Stelling

Tirpitz-Stelling

In Nederland hebben we natuurlijk ook geschiedenismusea. Maar Tirpitz-Stelling in Denemarken is wel extra bijzonder. Een prachtige interactieve tentoonstelling (van Nederlandse makers), maar ook de stelling zelf is al bijzonder om te zien. Ook zeker een aanrader om langs te gaan.

We kregen de activiteiten van Visit Denmark en Visit Vesterhavet.