Digitale geletterdheid: STOP en Hartjes en Bommen WIN

Digitale geletterdheid: STOP en Hartjes en Bommen WIN

Door Shanon. Zwijsen heeft een nieuwe boekenserie Lees je digiwijs geschreven. In deze boekenserie schrijven verschillende experts en kinderboekenschrijvers over digitale geletterdheid. De serie bestaat uit in totaal 8 boeken met verschillende thema’s voor de groepen 5 tot en met 8. Je kunt een van de twee exemplaren winnen!

Digitale geletterdheid: STOP en Hartjes en Bommen WIN

De thema’s bestaan uit: patroonherkenning, gameverslaving, nepnieuws, social media, hacken en robotica.

STOP:

Filipe activeert op grote hoogte zijn parachute. Onder hem doemen eilanden op met een ruig landschap. Onmiddellijk moet Filipe op scherp staan. Hij moet en zal op de juiste plek landen! Als je een foute keuze maakt, kost je dat één leven. En je hebt in deze game ‘maar’ zeven levens. Zal het Filipe lukken om altijd de goede keuzes te maken? En waarom maken de papa’s van Filipe zich alsmaar grotere zorgen om hem? Klik hier voor het inkijkexemplaar. Geschreven op AVI M5.

Bekijk het boek hier

Digitale geletterdheid: STOP en Hartjes en Bommen WIN

Hartjes en bommen:

De beroemde vlogger Nick Perez heeft een wedstrijd uitgeschreven met een geweldige prijs. Meral zet alles op alles om zoveel mogelijk hartjes te verzamelen voor haar foto. Maar Stijn wil ook naar Disneyland. Hij bedenkt samen met zijn vriend Amed een plan waarbij Stijns foto de meeste likes krijgt. Het is een nek-aan-nekrace tussen Meral en Stijn, totdat er opeens een nieuwe concurrent bij komt. Klik hier voor het inkijkexemplaar. Geschreven op AVI M6.

Bekijk het boek hier

Digitale geletterdheid: STOP en Hartjes en Bommen WIN

Wat vinden wij?

Zwijsen heeft een ontzettend mooie boekenserie gemaakt met betrekking tot digitale geletterdheid. Beide boeken sluiten volledig aan bij de belevingswereld van het kind. De boeken lezen gemakkelijk weg. Zowel bij STOP als bij hartjes en bommen zijn voorin als achterin een begrippenlijst te vinden. In deze begrippenlijst staan de lastige woorden kort uitgelegd. Het boek Hartjes en bommen maakt ook tussentijds gebruik van korte informatieblokjes, deze zijn te herkennen aan het mobiele telefoontje. Beide boeken geven naast het spannende verhaal een duidelijke informatieve boodschap weer. Mooie boeken om in de klas of met je kind het gesprek aan te gaan over social media en gameverslaving.

Meer weten over digitale geletterdheid: