Door Brenda. Toen ik Een dik jaar Julia en Ot voor het eerst opensloeg viel me meteen op dat het een mooi en kleurrijk boek is. Al lezend kwam ik er snel achter dat het vol herkenbare verhalen staat daar ze veel gaan over alledaagse situaties. Met leuke verwerkingstips! 

Toen ik dit boek voor het eerst opensloeg viel me meteen op dat het een mooi en kleurrijk boek is. Al lezend kwam ik er snel achter dat het vol herkenbare verhalen staat daar ze veel gaan over alledaagse situaties.

Dames en heren: Julia en Ot!
Zij presenteren u verhalen
over dropjes, over oesjes,
over woefels, over snot,
versjes met ontploffingsgevaar,
de leukste liedjes over God.

Dames en heren: Julia en Ot
in versjes en verhalen.
Bron: Lemniscaat

De verhaaltjes zijn ongeveer 2 bladzijdes lang, ideaal voor het jonge kind. Er zijn in deze bundel maar liefst 31 nieuwe verhalen/verzen opgenomen, De anderen komen uit eerder verschenen boeken (‘ Julia en Ot!’ (2003) en ‘Julia en Ot en een cavia alstublieft’ (2006)) Ook zijn er verzen te vinden.

Julia en Ot rijmwoorden zoeken

Hoe leuk is het om de rijmwoorden met je kind te zoeken?! De verhaaltjes zijn geschreven in een vlot taalgebruik, met veel grappige woordspelingen. Elke moeder herkent ze wel, woordjes die door je kind net even anders worden uitgesproken. Heerlijk toch!

Julia en Ot rijmwoorden zoeken

De belevenissen van Julia en Ot omslaan een heel jaar en spelen zich veelal in en om het huis af.
De aquarel illustraties van Sandra Klaassen maken dit tot een enorm leuk voorleesboek voor kleuters!