Dikke duimenkaart dinosaurus

De titel van dit bericht zegt het al: hier vind je een dikke duimenkaart dinosaurus. Deze duimenkaart is met dinosaurussen, erg gewild bij kinderen! Dino’s spreken tot de verbeelding, ze zijn groot en spannend. De kinderen willen maar wat graag een plaatje van een dino verdienen!

Hoe werkt de dikke duimenkaart
Ik zet de dikke duimenkaart als volgt in: er zijn tien vakjes in totaal. Kinderen die druk zijn of storend gedrag vertonen, laten dit vaak op meerdere plekken zien. Overleg met de leerling in de klas waar je op gaat letten. De eerste vijf vakjes zijn bijvoorbeeld bij voor de kring en de andere vijf vakjes voor het spelen/werken. Samen met het kind bespreek je waar je op let tijdens die specifieke momenten.

Ik kijk bijvoorbeeld of ze niet op het ‘stoute stoeltje’ hebben gezeten. Hier komen ze als ze een ander kind pijn doen of drie streepjes hebben op het bord. Voor de kring en het spelen/werken herinner ik ze even aan de kaart. Ik evalueer dit achteraf met de leerling. Als het goed is gegaan, mogen ze een plaatje kleuren. Bij alle tien plaatjes vol, heb ik tien dierenplaatjes om aan ze te geven.

Als het goed is gegaan, mogen ze een plaatje kleuren. 

Beloningstip! 
Meteen een beloningstip: bij spaaracties bij supermarkten: spaar mee! Kinderen vinden al die spulletjes geweldig. Als je in de winkel zegt dat je leerkracht bent, krijg je vaak nog wat extra ook.

Dikke duimenkaart dinosaurus

Dikke duimenkaart dinosaurus

Download hier dikke duimenkaart dino

Meer lestips dinosaurussen

Meer dikke duimenkaarten: DIKKE DUIMENKAARTEN, BELONINGSSYSTEEM

 

Dikke duimenkaart dinosaurussen; Beloningssysteem leuk bij Kinderboekenweek 2020 En toen?