Dikke duimenkaarten, beloningssysteem

Hier vind je verschillende dikke duimenkaarten om positief gedrag te belonen. Zowel voor de kleuters als voor de hogere groepen, zoals de midden- en bovenbouw in de school.

Dikke duimenkaarten, beloningssysteem

 

Dikke duimenkaart spelen/werken en de kring Juf Maike

Download hier de dikke duimenkaart voor het spelen/werken en de kring. 

Hoe werkt de dikke duimenkaart

Ik zet de dikke duimenkaart als volgt in: er zijn tien vakjes in totaal. Kinderen die druk zijn of storend gedrag vertonen, laten dit vaak zowel in de kring als tijdens het spelen/werken zien. De eerste vijf vakjes zijn dan ook voor de kring en de andere vijf vakjes voor het spelen/werken. Overleg met de leerling in de klas waar je op gaat letten. De eerste vijf vakjes zijn bijvoorbeeld  voor bij het spelen/werken en de andere vijf vakjes voor de kring. Samen met het kind bespreek je waar je op let tijdens die specifieke momenten. Ik kijk bijvoorbeeld hoe hun gedrag was. Hebben ze laten zien wat je wil? Bespreek dit positieve gedrag ook duidelijk voor met de leerling. Voor de kring en het spelen/werken herinner ik ze even aan de kaart. Ik evalueer dit achteraf met de leerling. Als het goed is gegaan, mogen ze een plaatje kleuren. Bij alle tien plaatjes vol, heb ik een beloning.

Als het goed is gegaan, mogen ze een plaatje kleuren.

Meteen een beloningstip: bij spaaracties bij supermarkten: spaar mee! Kinderen vinden al die spulletjes geweldig. Als je in de winkel zegt dat je leerkracht bent, krijg je vaak nog wat extra ook.

Dikke duimenkaarten vakken in de klas

Hier vind je dikke duimenkaarten voor andere vakken in de klas, zoals buiten spelen en gym.

Dikke duimenkaart buiten spelen Juf Maike

dikke duimenkaart buiten spelen

Dikke duimenkaart gym Juf Maike


dikke duimenkaart gym

 

Dikke duimenkaart spelen werken Juf Maike

dikke duimenkaart spelen,werken

Dikke duimenkaart in de kring Juf Maike


dikke duimenkaart in de kring

 

Dikke duimenkaart stil bij instructie

dikke duimenkaart stil bij instructie

Dikke duimenkaart

Geef de leerlingen een leuke beloning als ze alle tien de plaatjes gehaald hebben. In mijn klas vinden de kinderen het vaak leuk om een kaart of een speciaal beloningskaartje te krijgen. Natuurlijk gaat de dikke duimenkaart mee naar huis. Dikke duimenkaart leeg Juf Maike

dikke duimenkaart leeg

Dikke duimenkaart leeg

Bij de lege dikke duimenkaart leeg kun je zelf het gewenste gedrag toevoegen. Voor de hogere groepen kun je het gewenste gedrag opschrijven en stickers plakken in de vakjes. Voor de lagere groepen kun je het gewenste gedrag opplakken met plaatjes, de leerling zelf het gewenste gedrag laten tekenen of zelf als leerkracht het gewenste gedrag erin tekenen. Je kunt de dikke duimenkaart op de tafel van de leerling plakken voor een constante herinnering voor de leerling.

Andere dikke duimenkaarten

Wil je een andere dikke duimenkaart? Andere plaatjes of andere vakken? Ik hoor het graag, dan maak ik een nieuwe voor je!

Bekijk ook: DIKKE DUIMENKAART DINOSAURUS

BewarenBewaren