Dino eieren traktatie

Dino eieren traktatie

Is je kind dol op dinosaurussen? Dan is deze dino eieren traktatie een dikke hit. Ik zag ze met plastic zakjes, maar ik heb een eigen variant gemaakt die beter is voor het milieu. 

Ik keek met onze zoon van 5 jaar naar gezonde traktaties op mijn website. Bij de dino eieren traktatie zei hij meteen ja, die moest en zou het worden. Ik vond plastic zakjes alleen niet zo’n goed idee voor het milieu, zoveel afval, dus begon ik na te denken hoe we het dan konden maken.

Dino eieren traktatie

Benodigdheden

Druiven
Citroensap
Satéprikkers
Dino tattoos
Afbeelding met pas op!

Download

Download de pas op! waarschuwing om op de saté prikker te plakken. Er zijn genoeg plaatjes voor een hele klas. Pas op dino eieren traktatie

Dino tattoos

Ik zag bij de andere dino traktatie dat er plastic dino’s in het zakje werden gestopt. Ik heb ze online gezocht, maar ik vond het nogal een dure bedoening. Zeker als we ook dezelfde traktatie voor de BSO willen maken. Ik koos er dus voor om hier tattoo’s te bestellen en die los te knippen.

Dino eieren traktatie

Werkwijze

Spoel de satéprikkers af en was alle druiven.
Knip de tattoos en de kaartjes los.
Halveer de druiven voor jonge kinderen, vanwege verstikkingsgevaar. Doe er wat citroensap overheen om de druiven goed te houden.
Rijg een aantal druiven aan de satéprikker. Wij kozen ervoor om dit om en om te doen in kleur, dit kun je natuurlijk zelf bepalen.
Plak het pas op kaartje aan de bovenkant van de prikker en de dino tattoo aan de onderkant. Plak het plakbandje achter het kaartje en om de prikker heen.
Leg alle prikkers in een schaal en klaar is je dino eieren traktatie.

Dino eieren traktatie